3 dingen die je moet weten over elektriciteitskasten

20 oktober 2015

elektriciteitskastenElektriciteitskasten? Ja. Elektriciteitskasten. U vraagt zich wellicht af waarom een op het oog eenvoudig en functioneel object als een elektriciteitskast een interessant onderwerp is. Een begrijpelijke vraag!

U zal echter versteld staan hoe vaak u dagelijks met zo’n elektriciteitskast te maken krijgt. In de 21e-eeuw zijn we bijna elk moment van de dag afhankelijk van deze elektriciteitskasten. Dat deze kasten van goede kwaliteit zijn is dus van essentieel belang om voor het goed laten verlopen van het stroomnetwerk. Maar tegenwoordig moet iets functioneels er ook nog een goed uitzien. Geen probleem. Daar is tegenwoordig een hele markt voor.

In het openbaar, maar niet van iedereen

Wie over straat loopt binnen de bebouwde kom valt het vaak niet eens meer op. In iedere wijk, op straathoeken, is er wel een te vinden: een elektriciteits- of schakelkast. Vaak grijs en grauw, soms aangetast door het weer en planten of soms helaas ook door vandalisme. Om ervoor te zorgen dat de werking van de systemen die in elektriciteitskasten verwerkt zitten soepel verlopen is een stevige omkasting noodzakelijk. Bij gespecialiseerde bedrijven laten klanten deze elektriciteitskasten maken om van kwaliteit verzekerd te zijn.

Veilig voor iedereen

Naast een onverstoorde werking van alle systemen in de elektriciteitskasten is veiligheid misschien minstens zo belangrijk. Een elektriciteitskast op maat is voorzien van de hoogste standaarden om monteurs en andere technici veilig hun werk te kunnen laten doen. Ook wordt er rekening gehouden met de omgeving en verplichte standaarden wanneer een klant een elektriciteitskast laat maken. Zo zijn er verschillende mogelijkheden voor isolatie en ventilatie en zijn elektriciteitskasten voorzien een dubbelwandige structuur. Geluidsdemping, veiligheid, efficiëntie en levensduur staan hoog in het vandaal bij de productie van elektriciteitskasten en dat is tegenwoordig door de gewone burger steeds meer terug te zien.

Een eigen markt ontwikkeld

Daar waar in het verleden vaak praktisch gemak hoog stond aangeschreven, wil de consument nu vaak meer zien. Een volledig op zichzelf staande markt heeft zich tegenwoordig binnen de sector ontwikkeld. De klant kan kiezen uit talloze opties: poedercoat afwerking in diverse RAL-kleuren, anti-wildplak en anti-graffiti mogelijkheden, inbraakwering en uitgebreide mogelijkheden tot het integreren van een afsluitingssysteem. En of er vraag naar is? Jazeker.