3 redenen om te kiezen voor rvs-afvalbakken

22 februari 2017

Om de omgeving netjes te houden, is het nodig dat er afvalbakken in het openbaar worden geplaatst. Anders zou het een zootje worden en zou iedereen z’n afval op straat gooien. Dit gebeurt helaas alsnog, maar door het gedoseerd plaatsen van publieke afvalbakken wordt dit een stuk verminderd. Deze afvalbakken zijn er in verschillende soorten en maten, ook zijn ze tegenwoordig steeds mooier en creatiever. Dit draagt namelijk bij aan een schoon en opgeruimd straatbeeld, wat naast een nettere omgeving, ook het doel is. De bakken worden gemaakt van verschillende materialen. In dit artikel geven we u drie redenen om te kiezen voor rvs-afvalbakken.

1. Het is duurzaam

Aangezien de afvalbakken buiten staan, zullen ze te maken krijgen met allerlei verschillende (en soms extreme) weersomstandigheden. Het is dus van belang dat de bakken gemaakt zijn van een duurzaam en sterk materiaal dat bestand is tegen dit soort externe invloeden. Rvs is materiaal dat uiterst geschikt is voor buiten. Het materiaal is namelijk bestand tegen het weer. Het is roestvrij materiaal, waardoor het niet uitmaakt dat het nat wordt. Daarnaast kan rvs tegen een stootje waardoor het goed beschermd tegen vandalisme. Bij Zador kunt u afvalbakken van rvs op maat laten maken. Zo kunt u zelf voor een ontwerp kiezen dat zo goed mogelijk bij de omgeving past, zodat de bakken de omgeving niet verstoren, maar juist kunnen opheffen!

2. Het is makkelijk in onderhoud

Omdat rvs duurzaam materiaal is, slijt het minder snel dan bijvoorbeeld hout. Het materiaal behoeft om onder andere die reden minder onderhoud en behandeling. Op langere termijn is dit uiteraard gunstig. Er wordt daarom vaak gekozen voor afvalbakken die, in ieder geval voor een groot deel, van rvs zijn gemaakt. Er wordt ook vaak voor dit sterke materiaal gekozen omdat afvalbakken gemakkelijk geleegd moeten kunnen worden. Dit wordt nog steeds (bijna) dagelijks gedaan door mensen, dus is gemak hierin belangrijk. Dat rvs een onderhoudsarm materiaal is, draagt bij aan dit gemak.

rvs maatwerk prullenbak

3. Het is goed bewerkbaar

Daarnaast is rvs bijzonder makkelijk te bewerken. Het is daarom uiterst geschikt voor de productie van afvalbakken. Het feit dat het materiaal goed bewerkbaar is, zorgt er tevens voor dat er genoeg opties zijn voor allerlei soorten rvs maatwerk. Zo kan er beter aan de behoefte van de klant voldaan worden.

rvs maatwerk prullenbak met houten panelen

Bent u op zoek naar de opties die wij als Zador in metaalbewerking hebben? Bekijk dan gerust het aanbod op onze website, welke varieert van stalen meubilair tot rvs maatwerk. Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!