3 soorten RVS omkastingen

16 november 2015

ZADOR is al ruim 70 jaar actief in de metaalwaren. We begonnen net na de Tweede Wereldoorlog als afvalbakkenproducent. Dat is ook één van de redenen dat dit product prominent in ons assortiment te vinden is. Door de jaren heen is ons assortiment wel uitgebreid. Rond 2010 is ons assortiment nog verder uitgebreid doordat we onze focus hebben verbreed en ook inzetten als totaalaanbieder van projectmatige metaalbewerking. Naast prullenbakken vind je ook omkastingen in ons assortiment. Daarover vertellen we je meer in dit artikel.

RVS omkastingen zijn noodzakelijk om het object waarover ze geplaatst worden te beschermen tegen onder andere weersinvloeden of vandalisme. En waarschijnlijk heb je ze wel eens gezien op straat. In ons assortiment hebben we drie soorten RVS omkastingen opgenomen, maar omdat we ook maatwerk bieden is natuurlijk nog veel meer mogelijk.

RVS Gasverdelerkasten

Voor gasverdelers hebben we drie verschillende ontwerpen van RVS omkastingen ontwikkeld. De HAS-kast heeft een vaste fundatie voorzien van een steekdeur met hevel en is te verkrijgen in verschillende afmetingen. Daarbij kun je kiezen voor opties als ventilatie en montagebord. De kantelkast is opgebouwd uit een verstelbare fundatie met plint, kantelframe en kantelkap. Ook deze kast is uitgevoerd in RVS 304 en verkrijgbaar in RAL-kleuren. Daarnaast hebben we nog de kasstations. Deze zijn modulair opgebouwd met een weerszijde dubbele deuren voorzien van een espagnolet sluiting en zijn met een verstelbare fundatie te leveren.

RVS montagekasten

Onze RVS montagekasten of omkastingen worden specifiek ontwikkeld voor de sector ‘watermanagement’. De montagekast die we hierin aanbieden is door de jaren heen doorontwikkeld. We bieden verschillende varianten aan van deze RVS montagekast. Het verschil zit ‘m hier vooral in de deur. Zo is de montagekast te verkrijgen met een steekdeur, of 1, 2, of 3 deuren. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van het formaat en toepassing. De kasten zijn uit te breiden met verschillende opties, waaronder inbraakwering, isolatie en ventilatie en een poedercoat afwerking.

RVS schakelkasten

We leveren met name RVS schakelkasten voor de sectoren infrastructuur, telecommunicatie en elektrotechniek. Deze 19” kasten kunnen worden geleverd in verschillende maten en uitvoering. Uiteraard gebruiken we bij deze omkastingen ook RVS 304, en produceren we het helemaal zelf. Het voordeel hiervan is dat we in overleg kunnen kiezen voor verschillende opties. Bij RVS schakelkasten kun je denken aan inbraakwering, anti-wildplak en anti-grafitti maar ook breedtevariaties.

Wil je meer informatie over onze omkastingen? Bekijk dan de overzichtspagina van RVS omkastingen op maat.