3 toepassingen voor het gebruik van buitenopstellingskasten

18 maart 2016

Buitenopstellingskasten worden gebruikt voor tal van toepassingen én in tal van verschillende branches. Zo leveren we bij Zador al jaren buitenopstellingskasten aan bedrijven en organisaties in onder andere de energiesector, watermanagementsector, maar ook bijvoorbeeld de zorgsector. Het gebruik van deze buitenkasten verschilt per toepassing, maar ze hebben één ding: onze buitenkasten worden gemaakt van RVS. Dat maakt ze niet alleen bestand tegen weersinvloeden, maar ook nog eens geschikt voor productie. Ook op maat. In dit artikel behandelen we drie toepassingen voor het gebruik van buitenkasten.

Buitenopstellingskasten in de energiesector

In de energiesector zijn buitenkasten al jaren erg populair. We ontwerpen deze buitenkasten zelf, en realiseren tevens de productie ervan binnenshuis. In deze sector worden buitenkasten met name gebruikt als gaskasten, ook wel gasverdeelkasten genoemd. De buitenkasten voor de energiesector worden ontworpen volgens bepaalde richtlijnen. Deze moeten namelijk voldoen aan hoge eisen m.b.t. de constructie en duurzaamheid.

4m3

Buitenopstellingskasten in de watermanagementsector

Voor organisaties in de watermanagementsector produceren we tevens verschillende types buitenopstellingskasten. En dit doen we al vanaf 1990! Door de jaren heen hebben we een standaardprogramma opgebouwd met een vijftal maatvarianten. Naast de verschillende keuzes in afmetingen, kunnen de buitenkasten ook worden voorzien van veel opties en variaties.

Buitenopstellingskasten in de zorgsector

Een sector waar buitenkasten steeds meer terrein winnen is de zorgsector. Speciaal voor deze sectoren hebben we bij Zador namelijk een aantal types buitenkasten ontworpen en ontwikkeld. Zo produceren we nu in grote aantallen scootmobielbergingen. Omdat deze bergingen in het openbaar worden geplaatst, stellen gemeentes er strenge eisen voor. Uiteraard voldoen onze scootmobielbergingen hier aan. Ze zijn tevens voorzien een systeem waardoor deze met een draadloze bediening te openen zijn om de scootmobiel stallen.

scootmobielberging

Meer over metaalbewerking?

Weten wat we nog meer doen? Neem gerust een kijkje op onze productenpagina. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons.