3 toepassingen van RVS schakelkasten

10 april 2019

RVS schakelkasten worden over het algemeen buiten geplaatst en worden daarom afgewerkt met een poedercoating die zorgt voor een goede buitenkwaliteit. De stevige kasten worden standaard gemaakt van RVS 304 materiaal, maar kunnen in overleg ook van andere materialen gemaakt worden. Omdat ze buiten aan diverse (weers-) omstandigheden worden blootgesteld, zijn de kasten zo gemaakt dat ze wind, weer en bijvoorbeeld stof prima kunnen doorstaan. Bovendien kunnen speciale anti-graffiti en anti-wildplak lagen op verzoek aan de kasten worden toegevoegd. U heeft daarnaast de keuze uit de verschillende standaard RAL-kleuren. Ook op het gebied van temperatuur- en vochtregulatie is maatwerk mogelijk. Ten slotte zijn ook diverse anti-inbraak maatregelen mogelijk. Of uw kasten gevoelig zijn voor inbraak hangt af van de plaatsing en de toepassing. Hieronder leest u voor welke 3 toepassingen onze RVS schakelkasten vooral gebruikt worden.

Diverse toepassingen van RVS schakelkasten

Schakelkasten worden dus met name buiten geplaatst en worden daarom ook wel buitenopstellingskasten genoemd. Zador produceert 19 inch schakelkasten die in verschillende maten en met verschillende specificaties leverbaar zijn. Met name in de energiesector, de telecomsector en ook in het watermanagement worden deze weerbestendige schakelkasten veelvuldig gebruikt.

groene schakelkast

1. Schakelkasten in de telecomsector

In de roestvrijstalen schakelkasten bevinden zich doorgaan elektrische en/of elektronische componenten. De RVS schakelkasten worden met name in de industrie en op straat gebruikt. Zo worden ze door telecombedrijven veelvuldig gebruikt om de kabelverbindingen voor het telefoonverkeer te reguleren. Om ervoor te zorgen dat de inhoud van de kasten in goede conditie blijft, worden de kasten vaak uitgerust met speciale warmte- en ventilatieregulatie. Daarnaast wordt meestal ook goede isolatie, vulmassa en een fundering aangebracht.

2. Schakelkasten gebruikt door gemeenten

Ook gemeentes maken veelvuldig gebruik van schakelkasten. Zo worden de RVS schakelkasten onder andere gebruikt voor elektriciteits- en kabelvoorzieningen. Het meest bekend zijn echter de kasten die u tegenkomt bij parkeerverwijssystemen en bijvoorbeeld verkeersregelinstallaties zoals stoplichten. Aan de hand van de functionele eisen wordt bepaald waar de schakelkasten geplaatst worden. Het onderhouden van de schakelkasten, waaronder ook het schoonmaken, blijft doorgaans de taak van de leverancier.

3. Schakelkasten in de energiesector

Ten slotte maken ook de Nederlandse energiebedrijven veelvuldig gebruik van RVS schakelkasten. De kasten moeten er in weer en wind voor zorgen dat dat de apparatuur en bedrading die nodig is om ons land van energie te voorzien, veilig blijft. De outdoor elektriciteitskasten zijn zo vervaardigd dat de hardware, ondanks de weersomstandigheden en andere invloeden van buitenaf, onverstoord kan blijven werken. Zo blijft het energienetwerk van Nederland één van de betrouwbaarste ter wereld.

Wilt u meer informatie over onze RVS schakelkasten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een persoonlijk advies!