3 uitgelichte staalbewerkingsmogelijkheden

25 april 2017

Staal is zeer goed te bewerken. Het materiaal kan gebruikt worden voor allerhande producten. Het gebruik van staalplaten en gebogen stalen buizen biedt tal van mogelijkheden. Denk aan vensterbanken, stalen kozijnen en deuren. Maar ook aan meubilair. In de horeca, retail en huiskamer kan staal een mooie blikvanger zijn. Welke mogelijkheden rondom staalbewerking zijn er? We lichten er drie uit.

1. Stalen meubilair

Door de veelzijdigheid van staal is het mogelijk om staal op maat te maken voor elke toepassing. Dus ook voor toepassingen in het interieur. Een mooi oud houten tafelblad krijgt een spannende uitstraling door dit natuurlijke product te combineren met stalen tafelpoten. Maar ook stoelpoten of kasten kunnen op maat gemaakt worden. Op basis van uw wensen wordt een geschikt ontwerp gemaakt. Stalen meubilair kan op verschillende manieren worden afgewerkt; elke afwerking heeft zijn eigen look.

tafelpoten staal

 

2. Frames op maat

Stalen frames worden steeds meer gebruikt in het interieur. Zowel in retail- als horecaondernemingen. Maar ook in een woonkamer zijn producten van staal niet ongebruikelijk en mooi toepasbaar. Stalen frames kunnen op maat gemaakt worden. In de horeca is het bijvoorbeeld mogelijk om een bar van staal op maat te maken. Of een groot, strak wijnrek. Een wijnrek in een kleinere variant is prachtig in een woonkeuken. Ook bij scheidingswanden kan staal goed gebruikt worden; een frame met een opengewerkte plaat. De afwerking bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Denk bij de afwerking aan zwarte glanzende verf, matte verf of een geoliede gloed voor een wat zachtere ‘look’.

stalen frames bar

3. Vensterbanken op maat

RVS vensterbanken zijn eenvoudig op maat te maken. Zeker wanneer het gaat om grote hoeveelheden, voor bijvoorbeeld kantoorpanden, is een vensterbank van staal het overwegen waard. Het is mogelijk om de vensterbanken te voorzien van RVS gevelbeplating met een klep. Een onderhoudsvrije en nette afwerking maakt het geheel compleet. Staal is een onderhoudsarm en duurzaam product. Het kan gespoten worden in allerlei kleuren waardoor het altijd past bij de betreffende ruimte en huisstijl.

vensterbank van rvs op maat

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts een kleine selectie van de mogelijkheden van staalbewerking en van het op maat maken van staal. Zador beschikt over juiste machines om bewerkingen te verrichten aan metaal, staal en rvs. Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen doen? Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden!