3 voorbeelden van metaalbewerking binnen de financiële sector

13 april 2017

Objecten van metaal worden veel gebruikt. Binnen, buiten, in de horeca, in huizen en op nog veel meer plaatsen. Voordeel van metaal is dat het duurzaam en sterk is. Het kan goed bewerkt worden en is daardoor bij uitstek geschikt om maatwerk te leveren. Maatwerk in toepassing en passend bij de huisstijl van een opdrachtgever. De financiële sector is dan ook geïnteresseerd in metaal en vooral in de daarvan vervaardigde producten. Hieronder benoemen we drie voorbeelden van metaalbewerking in de financiële sector.

1: RVS betaalsystemen in bedrijfskantine

Pinnen wordt steeds gemakkelijker en gebruiksvriendelijker. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat bedrijfskantines steeds vaker gebruik maken van betaalpasjes, al dan niet in de huisstijl gemaakt en oplaadbaar binnen het bedrijf. Bij zowel het punt voor opladen van de pasjes als voor de afrekening, kan rvs goed toegepast worden. Vaak is een scherm voldoende om te betalen. Om dat scherm op stevige wijze te verankeren, is een aluminium zuil zeer geschikt. Vrij in onderhoud, eenvoudig te monteren en eventueel te demonteren. Uiteraard passend bij de huisstijl te maken.

rvs zuil betaalsysteem

2: Pinapparaten bij banken

Hoewel veel betalingen met pinpas worden gedaan is er toch nog contant geld nodig. Geld opnemen bij een pinapparaat bij de bank zal voorlopig niet verdwijnen. De pinautomaten in de muur buiten of binnen in een (bank)gebouw moeten representatief zijn en eenvoudig te onderhouden. Bovendien speelt veiligheid een rol. Ze moeten uiteraard inbraak- en ‘kraak’veilig zijn. Bewerkt metaal is bij uitstek geschikt om te voldoen aan deze eisen.

rvs maatwerk bankautomaat

 

3: Betaalzuilen bij tankstations

Bij tankstations komt het steeds vaker voor dat klanten 24 uur per dag kunnen tanken. Uiteraard wordt de brandstof betaald met de pinpas. Een daarvoor speciaal ontwikkelt meubel – waar pomp en betaalmogelijkheid geïntegreerd zijn – maakt dit mogelijk. Metaal is de basis van deze meubelen. Juist weer omdat eerder genoemde eigenschappen zoals het kunnen bewerken van het metaal, het op maat maken van een meubel en de duurzaamheid weer belangrijk zijn.

pinnen en tanken in 1

 

Uit de bovenstaande voorbeelden blijkt dat het belangrijk is dat metaal op maat gemaakt kan worden en zo beter past bij de huisstijl. Dit zorgt voor een verzorgde uitstraling. Voor de financiële sector is bovendien van belang dat het materiaal sterk en onderhoudsarm is. Zador beschikt over juiste machines om bewerkingen te verrichten aan metaal, staal en rvs.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!