3 voordelen van RVS montagekasten

30 mei 2018

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een kast is dat er dingen in opgeborgen worden. Dat kan een keukenkast zijn, waar kruiden of glazen of borden in staan of een stalen bureaukast met kantoorartikelen. Dit zijn voorbeelden van kasten die binnen staan. Maar er zijn ook tal van kasten te bedenken die in de buitenruimte staan en ook gebruikt worden om dingen in op te bergen. Het materiaal van kasten die buiten staan heeft het zwaar te verduren. Een voorbeeld van zo’n buitenkast is een montagekast. Deze kasten staan vooral in de watermanagement sector. Zador maakt RVS montagekasten. Wat zijn de voordelen hiervan?

1 Stevig met een lange levensduur

Montagekasten worden speciaal gemaakt voor de watermanagement sector. Dit betekent dat zij in omgevingen staan waar vocht, warmte en temperatuurswisselingen een grote rol kunnen spelen. De montagekast moet bestand zijn tegen deze zware omstandigheden. Juist omdat de kast vaak een inhoud heeft die kwetsbaar en kostbaar is. De apparatuur moet droog en veilig blijven. Het materiaal waar de kast van wordt gemaakt is RVS 304 1.25 of 2 mm. Dit roestvast staal is goed bestand tegen extreme weersomstandigheden. Naast dat het materiaal stevig en goed is, wordt de kast afgewerkt met een buitenkwaliteit poedercoat. Deze afwerking zorgt dat het materiaal niet wordt aangetast. Stel dat de kast in een buitenruimte staat, is het mogelijk om de RVS behuizing te voorzien van anti-wildplak en anti-graffiti afwerking. In de watermanagementsector kunnen de omstandigheden waarin de kast staat extreem zijn, denk aan extreme koude, vocht of juist warmte. Dan is het een optie om te kiezen voor extra isolatie en/of ventilatie in de montagekast.

2 Leverbaar in verschillende modellen

De kasten zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Allereerst is er de kast met steekdeur. Naast de montagekast met steekdeur worden de kasten ook gemaakt in varianten met 1 deur, 2 deuren of 3 deuren. De kasten zijn leverbaar in diverse RAL-kleuren en in diverse maten. Standaard zijn de hoogte maten S ( 770mm), M (1150mm) en L (1450mm). Alle uitvoeringen (behalve de kast met de steekdeur) beschikken over een espagnolet drie punt sluiting en zijn standaard voorzien van onder andere scharnierende deuren, een tekeninghouder en deur uithouders.

3 Op maat maken mogelijk

Niet altijd is een standaard maat passend omdat de vereisten in de maatvoering anders zijn dan die in het standaard assortiment zitten. Soms is het nodig om de montagekast op maat te maken. Zador heeft een eigen productieafdeling waar RVS op maat gemaakt kan worden. Zo kunnen de montagekasten naar wens worden uitgevoerd, bijvoorbeeld met een uitsparing in het dek voor een storingslamp. Daarnaast kunnen de kasten geleverd worden met fundatie en betonnen sokkel. Onze eigen productieafdeling zorgt ervoor dat ook uw montagekast gemaakt wordt exact volgens uw wensen. Zador kan deze bovendien ook in hoge aantallen produceren. Het is uiteraard mogelijk om de montagekast passend te maken bij bijvoorbeeld uw huisstijl. U heeft de keuze uit diverse RAL-kleuren, die uiteraard ook worden aangebracht in de optimale buitenkwaliteit poedercoating.

Wilt u meer informatie over montagekasten? Of wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor het op maat maken? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!