3 voordelen van stalen plantenbakken

21 augustus 2019

Staal. Staal als het soort van zeer hard ijzer dat een half tot twee procent koolstof bevat. Staal als voorbeeld van iets sterks, iets hards. Dat is de omschrijving die Van Dale aan “staal” geeft. Staal is een legering bestaande uit ijzer en koolstof. Het heeft een zodanig beperkt koolstofgehalte, dat staal warm vervormd kan worden. Staal verschilt daarmee van bijvoorbeeld gietijzer, dat een hoger koolstofgehalte kent. Het materiaal heeft een goede bewerkbaarheid en door het ruime aanbod aan keuze, is staal een veelgebruikt constructiemateriaal. 1600 miljoen ton staal. Dat is wat er ongeveer wereldwijd jaarlijks geproduceerd wordt. In dit artikel gaan we dieper in op staal en staalbewerking, en beschrijven wij drie voordelen van stalen plantenbakken.

Staalbewerking

De retail. In deze branche wordt steeds vaker gekozen voor de toepassing van stalen producten. U kunt hierbij denken aan de inrichting van bijvoorbeeld winkels. Die wordt tegenwoordig namelijk bepaald door het gebruik van dit materiaal, alsmede de afwerking daarvan. Als het aankomt op de mogelijkheden van het gebruik van staal in de retail, dan zijn deze eindeloos. Staal kan worden toegepast voor oneindig veel doeleinden. En dat is op zich al een voordeel. Staal is een onderhoudsarm materiaal. En met staal kunnen producten op maat gemaakt worden. Op het gebied van staalbewerking kunt u bij Zador terecht voor:

  • Horeca inrichting;
  • Retail winkelinrichting;
  • RVS behuizingen;
  • Stalen deuren;
  • Stalen frames;
  • Stalen kozijnen;
  • Stalen meubilair;
  • Stalen plantenbakken.

Stalen plantenbakken

Wij kunnen voor u stalen plantenbakken op maat maken. In bijna iedere maat en afwerking die u wilt, kunnen deze verrijdbare plantenbakken worden gecreëerd. Onze standaard variant wordt gemaakt van verzinkte staalplaat, die is afgewerkt in een poedercoating in een RAL-kleur die u graag wenst. Een industriële uitstraling met een uitvoering van warmgewalste staalplaat afgewerkt in olie, is ook een mogelijkheid. Voor wat betreft materiaal zijn onze andere opties cortenstaal (COR-TEN-staal) en RVS.

Voordeel 1: de bouwtijd is sneller

Terloops noemden wij al even een aantal voordelen van staal. Dat het een goede bewerkbaarheid heeft en een ruim aanbod aan keuze. Tevens zijn de mogelijkheden van het gebruik van staal in de retail eindeloos, is het een onderhoudsarm materiaal en kunnen er producten mee op maat worden gemaakt. Kijken we meer specifiek naar stalen plantenbakken, dan geldt hiervoor een snellere bouwtijd. In tegenstelling tot beton, waarbij vaak eerst constructies moeten worden gebouwd om het beton in te gieten, is dat voor staal niet nodig. Het kan direct worden toegepast, want in de meeste gevallen zijn deze onderdelen namelijk al voorgefabriceerd.

Voordeel 2: de aanpasbaarheid is eenvoudiger

In tegenstelling tot beton, dat minder flexibel in het achteraf aanpassen is, kan staal – dankzij de hoge flexibiliteit – eenvoudig aangepast worden, zélfs wanneer het al geplaatst is. Hierdoor heeft u meer mogelijkheden tot uitbreiding en dat is wel zo prettig wanneer er bijvoorbeeld op het laatste moment nog aanpassingen moeten worden doorgevoerd.

Voordeel 3: de recycling mogelijkheden zijn beter

Stalen plantenbakken zijn beter en eenvoudiger af te breken dan een betonnen variant. En dat biedt meer mogelijkheden op het gebied van recycling. In die zin zouden we kunnen stellen dat staal een duurzamer materiaal is dan beton.

Wilt u meer informatie over staalbewerking of bent u benieuwd naar wat Zador voor u kan betekenen voor de inrichting van uw winkel of pand? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.