4 verschillende toepassingen van buitenkasten

10 juli 2019

Buitenkasten van Zador worden altijd gemaakt van roestvrijstaal, oftewel RVS. De kasten zijn daardoor tegen alle weersinvloeden bestand en bieden weerstand tegen vandalisme en onbedoelde beschadigingen. Bovendien kunnen ze in allerlei maten en opties geleverd worden. Hierdoor kunnen ze voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo zien we dat de stevige buitenkasten van Zador in verschillende branches en organisaties gebruikt worden. Denk daarbij aan de zorgsector, watermanagement, de energiesector en overheden. Hieronder lichten wij 4 verschillende veel voorkomende toepassingen van buitenkasten toe.

1. Buitenkasten voor de infrastructuur

De RVS schakelkasten van Zador zijn buitenkasten die speciaal ontwikkeld zijn voor het herbergen van 19 inch apparatuur. Deze buitenkasten worden dan ook met name gebruikt in de elektrotechniek, de infrastructuur- en telecommunicatiebranche. De kasten die hiervoor gebruikt worden zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en ventilatie, waardoor de apparatuur tegen temperatuurschommelingen beschermd blijft. Daarnaast is het mogelijk om nog extra opties aan de RVS kasten toe te voegen, waardoor ze nog beter beschermen tegen inbraak, vandalisme en extreme weersinvloeden.

2. Buitenkasten op maat: gasverdeelkasten

De RVS buitenkasten die gebruikt worden in de gassector, moeten uiteraard aan veel eisen voldoen. De constructie van deze buitenkasten moet duurzaam en van topkwaliteit zijn. Zador beschikt over de engineeringsmogelijkheden om buitenkasten op maat te produceren, die aan al deze eisen voldoen. Buitenkasten van Zador zijn daardoor uitermate geschikt om gasverdeelinstallaties te huisvesten. U kunt daarbij kiezen uit buitenkasten met een vaste of verstelbare fundatie. Ook zijn er voor de gassector buitenkasten verkrijgbaar met dubbele deuren en een modulair opgebouwd kasstation.

3. Buitenkasten voor watermanagement

Al sinds 1990 leveren wij ook buitenkasten aan de sector watermanagement. Voor een ideale toepassing kunt u kiezen uit onze vijf standaard maatvarianten of voor een buitenkast op maat. In dat laatste geval kunt u bijvoorbeeld extra isolatie- en ventilatiemogelijkheden toevoegen of de kasten extra beschermen tegen inbrekers. Ook leveren wij verschillende typen sluitingen en afwerkingen.

4. Buitenkasten in de zorgsector

Ook in de zorgsector worden steeds vaker buitenkasten gebruikt. Een van de voornaamste toepassingen van buitenkasten in de zorg, is in de vorm van bergingen voor een scootmobiel. Zador heeft hiervoor speciale buitenkasten ontwikkeld, die voldoen aan de strenge eisen die gemeentes hieraan stellen. De robuuste kasten zijn bovendien met een speciale draadloze afstandsbediening te openen, waardoor ze eenvoudig te gebruiken zijn.

scootmobielberging

Wilt u meer informatie over onze RVS buitenkasten? Onze specialisten kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op, wij geven u graag een persoonlijk advies!