4 voordelen van roestvast staal

25 april 2018

Een voorwerp gemaakt van RVS kunt u op veel plaatsen tegenkomen. In de keuken, en dus gewoon thuis, maar ook op straat, bij parkeergarages, bij pinautomaten en op het water. Het feit dat RVS voor zoveel toepassingen geschikt is, geeft aan dat het een heel sterk materiaal is. En dat het goed is te verwerken in allerlei vormen en in allerlei kleuren. Maar wat zijn de voordelen nu precies? Er zijn er heel wat maar wat de 4 belangrijkste voordelen zijn, leest u terug in dit artikel.

1. RVS kan tegen water

RVS is terug te vinden op boten. RVS is watervast; het is goed bestand tegen invloeden van water. De stevigheid of de beschermende eigenschappen van RVS worden niet aangetast door het water. Het is een mooi materiaal om te verwerken in allerlei voorwerpen die goed passen bij toepassingen in de scheepvaart. Dit staal wordt onder meer gebruikt voor omkasting voor regelsystemen op zeeschepen, scuppers voor zeilboten en jachten en basisdelen en gepolijste haken voor fenderhooks op zeilboten en (super-) jachten.

2. RVS kan goed in alle weersomstandigheden

RVS is een staalsoort met een beschermende laag, de zogenaamde oxidelaag. Deze laag beschermt het onderliggende metaal tegen weersinvloeden van buitenaf. Dit betekent dat het een zeer geschikt materiaal is om te gebruiken voor producten die continu in de buitenlucht moeten staan. Voorbeelden hiervan zijn afvalbakken, gasverdeelkasten en schakelkasten van energieleveranciers of telecombedrijven, straatmeubilair en opbergkisten die op vrachtwagens staan. RVS is roestvast dus de weersinvloeden die in de buitenlucht een rol spelen hebben geen invloed op de stevigheid en het uiterlijk.

3. RVS is tegen vandalisme bestand

Regen, warmte van de zon, storm en water hebben dus geen invloed op de stevigheid van RVS. Dat is een hele belangrijke eigenschap. Maar het materiaal moet ook vandalisme bestendig zijn. Vandalisme heeft nauwelijks kans bij producten die zijn gemaakt van RVS. Dit materiaal biedt daarom een goede bescherming voor bijvoorbeeld geldautomaten, lichtkranten, meetapparatuur in elektriciteitskasten en gasverdeelkasten en betaalautomaten en slagbomen bij parkeergarages. De techniek die nodig is om dit allemaal te laten werken is zeer kostbaar. Juist omdat RVS stevig is, is de gevoelige apparatuur die in deze producten van RVS is verwerkt goed beschermd tegen vandalisme.

4. Geschikt voor maatwerk

Een laatste, belangrijk voordeel van roestvast staal is dat het, met de juiste apparatuur, goed te bewerken is tot allerlei producten. Van functionele producten (bescherming en geschiktheid om in de buitenruimte te staan) tot design objecten voor in het interieur. Meubilair als een bar, wijnrekken, tafels, complete keukens en een afscheidingspaneel. Eigenlijk is alles mogelijk, RVS is goed op maat te maken. RVS wordt naast de voorbeelden eerder genoemd, dan ook vaak toegepast in de horeca en retail. Ook voor keukens of tafels bij u thuis is het mogelijk om RVS maatwerk aan te bieden. Bovendien zijn RVS producten af te werken op diverse manieren en in diverse RAL kleuren.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor u!