5 verschillende toepassingen van RVS in diverse industrieën

08 maart 2017

De veelzijdigheid van rvs maakt dat dit materiaal veel gebruikt wordt voor allerlei producten en in allerlei sectoren. Rvs kan worden toegepast voor elk product, voorwerp of welk object dan ook. Zo worden pinautomaten gemaakt met rvs, maar ook reclame-uitingen en displays. Rvs kan goed gecombineerd worden met andere materialen waardoor een product een bepaalde uitstraling krijgt. Door het te bewerken of verven is het mogelijk om het aan te laten sluiten op de huisstijl van de klant. In welke industrieën wordt rvs onder meer toegepast?

1. Pinautomaten

Rvs kan goed toegepast worden in de financiële sector. Het betalingsverkeer wordt steeds efficiënter en elektronische betaalsystemen worden steeds vaker toegepast. Door pinapparatuur te maken met onder meer rvs ontstaat een product dat veilig, sterk en vandalismebestendig is. De vormgeving en toepasbaarheid van elektronica zorgen voor producten met een goede uitstraling en worden eventueel gemaakt in eigen huisstijl.

rvs maatwerk bankautomaat

2.Afvalbakken

Publieke afvalbakken (of vuilnisbakken) op straat of langs de weg moeten aan heel wat eisen voldoen. Ze moeten opvallen maar ook passen in het straatbeeld. Ze moeten eenvoudig te legen zijn in verband met het dagelijks legen. En ze moeten eenvoudig te onderhouden zijn. Dat wil zeggen dat het materiaal onderhoudsarm moet zijn en makkelijk schoon te maken is. Rvs afvalbakken voldoen aan die eisen en dan ook uitstekend materiaal voor afvalbakken.

rvs maatwerk prullenbak voor buiten

3. Schakelkasten

RVS schakelkasten staan vaak buiten. In schakelkasten, ook wel buitenopstellingskasten genoemd,  zitten elektrische en/of elektronische componenten. Denk bijvoorbeeld aan kasten voor telecombedrijven maar ook energiebedrijven en gemeenten hebben schakelkasten. Ze moeten dus weerbestendig, duurzaam, sterk en vaak beveiligd zijn. Vaak zijn de elektriciteitskasten van rvs, omdat dit materiaal voldoet aan deze eisen.

groene schakelkast

4. Zuilen

Gelet op de eigenschappen van rvs is het bijzonder goed toe te passen voor reclamezuilen en displays. De productie van rvs-zuilen wordt gedaan in nauw overleg met de klant. Zowel tijdens de ontwerpfase, de productie en het uiteindelijke plaatsen van de display of rvs-zuil. Het is een visitekaartje en moet er dus opvallend goed uitzien en blijven.

rvs display

 

5. Meubilair

Stalen meubilair heeft een mooie, strakke, industriële uitstraling. Vaak past dit goed in de uitstraling van bepaalde winkels. Denk aan mooie kledingrekken of stellingen in tuincentra. Maar ook een strakke keuken gemaakt van rvs in een moderne woning is een mooie toevoeging. Ook hierbij is overleg met de klant zeer van belang in verband met het maatwerk.

rvs bewerking

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen doen? Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor u!