5 voorbeelden van metaal op maat voor winkels

23 oktober 2015

Wanneer je start met het inrichten van jouw winkel, wil je een overzichtelijke en uitnodigende uitstraling creëren. Het gebruiken van de juiste meubelen kan hier aan bijdragen. Deze producten dienen zo praktisch mogelijk gemaakt te worden en aansluiten bij de stijl van de winkel. Zador levert metalen producten en meubelen op maat. Om een inzicht te geven in ons proces en onze mogelijkheden, presenteren wij een aantal voorbeelden van metaal op maat voor winkels.

Metaal/RVS

Om tot de juiste oplossing te komen voor jouw wensen, maken we eerst een beslissing voor het materiaal. Moet het meubilair vaak worden verplaatst? Dan is het interessant om aluminium te gebruiken. Wil je juist een stevig voorwerp dat tegen een stootje kan? Dan is RVS maatwerk een interessante optie.

RVS, ook wel bekend als Roestvast of Roestvrij staal, is een robuust en sterk materiaal. Het kan alleen roesten wanneer het in aanraking komt met bepaalde chloride stoffen of wanneer het in aanraking komt met materiaal dat roest. En roestend meubilair, dat wil je natuurlijk voorkomen!

Winkelinrichting

We zien vaak dat bij winkels die betrokken zijn bij een winkelketen er aan de eisen van de huisstijl voldaan moet worden. Dat houdt niet in wanneer u een eigen identiteit wilt meegeven aan de winkel, dat er geen design mogelijkheden zijn met betrekking tot het meubilair. Wij leveren maatwerk zodat het past bij de gewenste huisstijl.

Daarnaast zien we ook dat winkels over het algemeen strakker en minimalistisch worden vormgegeven. Hier lenen onze metalen zich uitstekend voor. Deze zijn namelijk geschikt om tot gewenste vormen te ontwerpen. Een strakker uiterlijk is dus prima mogelijk. Daarnaast draagt de kleur van aluminium of RVS al gauw bij aan een rustige, maar toch moderne vormgeving.

Metalen kast

Het voorbeeld hiernaast toont wat de mogelijkheden zijn voor metalen kasten. Deze kasten worden normaal gebruikt om ‘servers’ in op te slaan, maar zijn omgebouwd tot een aantrekkelijke presentatie- en opbergkast. Wanneer je voor een stoere uitstraling kiest, is dit zeker een geschikte optie! (foto: http://trendland.com/acne-opens-largest-flagship-store-today-in-downtown-los-angeles/ of eigen materiaal uploaden)

Metalen toonbank

De toonbank hieronder is bijvoorbeeld ook gemaakt van een metaal. Deze is afgewerkt met een glanscoating waardoor het geheel een luxe uitstraling krijgt. (foto: https://www.pinterest.com/pin/16395986118737910/ of eigen materiaal uploaden)

Metalen kledingrekken

Een ander voorbeeld van het gebruiken van metalen meubels zijn kledingrekken. Deze rekken zijn praktisch, minimalistisch en tevens aan elkaar verbonden. Deze kledingrekken zijn tevens bewerkt met olie, wat bijdraagt aan een industriële uitstraling. (foto: http://www.archilovers.com/projects/136414/cabane-de-zucca-shibuya-parco.html of eigen materiaal uploaden)

Metalen displays

Dankzij de strakke uitstraling van het metaal, kan het goed gebruikt worden als reclamebord of display, zoals hiernaast te zien is. Hier is niks aangebracht op het bord zelf, maar wordt het gebruikt als display en het creatief ingevuld met magneetjes. (foto: http://designspiration.net/image/1279493124917/ of eigen materiaal uploaden)

Metalen reclameborden

Metaal is makkelijk te bewerken waardoor een metalen paneel een waar kunstwerk kan worden. Handig voor bijvoorbeeld je logo, zoals het museum op de foto hiernaast het toepaste. Dit leent zich ook prima voor winkels! (foto: http://johnsonbanks.co.uk/wp-content/uploads/2010/12/sm_signage1_555px2.jpg of eigen materiaal uploaden)

Zo zie je dus dat het gebruiken van metalen meubels, borden en displays kunnen bijdragen aan invullen van je winkel of als informatievoorziening. Wil je meer weten over metaal maatwerk / RVS maatwerk? Neem gerust contact met ons op.