5 voordelen van goede omkasting

25 maart 2015

RVS installatiekast op maatMeer dan eens gaat de aandacht uit naar de systemen ín een schakel-, verdeelkast of montagekast. Maar de kwaliteit van de omkasting zelf is eveneens essentieel voor de goede werking van de systemen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van betrouwbare omkasting voor je op een rijtje.

1. Altijd veilig

Omkasting biedt een veilige omgeving voor het product of systeem in de kast. Het is belangrijk dat niet iedereen zomaar bij de inhoud van de kast kan, omdat dit onveilig is voor die personen zelf, maar ook voor de werking van het systeem.

Omdat alleen gekwalificeerde controleurs bij de systemen te laten, is het belangrijk dat de kasten die je aanschaft goed afgesloten kunnen worden en inbraakwerend zijn. Daarmee houd je zowel mensen als systemen veilig.

2. Ook geschikt voor buiten

Voor kasten die buiten staan, zijn bepaalde extra eigenschappen zeer wenselijk. Primair moet een goede omkasting bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is het voor buitenkasten wenselijk dat ze antigraffiti en antiwildplak zijn.

3. Systeem gaat langer mee

Een goede omkasting draagt ook zorg voor voldoende ventilatie en isolatie. De regulatie van warmte en bescherming tegen kou is namelijk essentieel voor de functionaliteit en veiligheid van je systeem. Met het juiste binnenklimaat gaan de componenten in de kast veel langer mee.

4. Geluiddempend

Een belangrijke eigenschap van een omkasting, is de akoestiek. Zowel bij kasten buiten als binnen wordt vaak verwacht dat ze in bepaalde mate geluiddempend zijn. Het materiaal zelf speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de montage van bijvoorbeeld deurtjes en luiken. Verder zijn de openingen voor toevoer en afvoer belangrijk voor de akoestiek. Tot slot speelt ook een eventueel ventilatiesysteem van de kast een rol.

5. Lange levensduur

Een laatste voordeel van een goede omkasting is de lange levensduur. Dit geldt echter alleen als je een kast hebt van duurzaam materiaal. Bij een roestvrijstalen kast ben je er zeker van dat je tientallen jaren vooruit kunt.

Zador levert omkasting voor energie, water en infra. Benieuwd naar de producten die wij leveren of andere vragen? Neem gerust even contact met ons op!