Buitenkasten: 5 voordelen op een rijtje

30 september 2016

buitenkast

Buitenkasten staan met name bekend door wat men aan de buitenkant zien. Toch gaat het voor de afnemers hiervan vaak om de systemen ín een schakel-, verdeelkast of montagekast. Maar de kwaliteit van de buitenkast zelf is eveneens essentieel voor de goede werking van de systemen. Wij zetten de belangrijkste voordelen van betrouwbare omkasting voor je op een rijtje.

1. Veiligheid

Omkasting biedt een veilige omgeving voor het product of systeem in de kast. Het is natuurlijk van belang dat niet iedereen bij de inhoud van de kast kan komen, omdat dit onveilig is voor die personen zelf, maar ook voor de werking van het systeem. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteitskasten of kasten waarin verschillende netwerken bijeen komen.

Omdat alleen gekwalificeerde controleurs bij de systemen te laten, is het belangrijk dat de kasten die je aanschaft goed afgesloten kunnen worden en inbraakwerend zijn. Daarmee houd je zowel mensen als systemen veilig. Dit zijn tevens opties die wij bieden bij het produceren van buitenkasten.

2. Juist geschikt voor buiten

Voor kasten die buiten staan, zijn bepaalde extra eigenschappen zeer wenselijk. Primair moet een goede omkasting bestand zijn tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is het voor buitenkasten wenselijk dat ze antigraffiti en antiwildplak zijn. Hiermee blijft de buitenkast in nette staat en krijgt vandalisme geen kans.

3. Levensduur van de inhoud

Een goede omkasting draagt ook zorg voor voldoende ventilatie en isolatie. De regulatie van warmte en bescherming tegen kou is namelijk essentieel voor de functionaliteit en veiligheid van je systeem. Met het juiste binnenklimaat gaan de componenten in de kast veel langer mee.

4. Geluiddempend

Een belangrijke eigenschap van een omkasting, is de akoestiek. Zowel bij kasten buiten als binnen wordt vaak verwacht dat ze in bepaalde mate geluiddempend zijn. Het materiaal zelf speelt hierbij een belangrijke rol, maar ook de montage van bijvoorbeeld deurtjes en luiken. Verder zijn de openingen voor toevoer en afvoer belangrijk voor de akoestiek. Tot slot speelt ook een eventueel ventilatiesysteem van de kast een rol.

5. Lange levensduur buitenkast

Een laatste voordeel van een goede omkasting is de lange levensduur. Dit geldt echter alleen als je een kast hebt van duurzaam materiaal. Bij een roestvrijstalen kast ben je er zeker van dat je tientallen jaren vooruit kunt.

buitenopstellingskast dordrecht

Plaatsen van buitenopstellingskasten voor Enexis

Zador levert omkasting voor energie, water en infra. Benieuwd naar de producten die wij leveren of andere vragen? Neem gerust even contact met ons op!