De 5 voordelen van een RVS keuken

28 juni 2018

In de horeca en in industriële keukens wordt veel RVS gebruikt. RVS, ook wel roestvrij staal genoemd, heeft namelijk een aantal belangrijke eigenschappen waardoor het zo populair is in een professionele keuken. Bovendien geeft het uw keuken een moderne uitstraling. In dit artikel leest u wat de 5 voordelen zijn van een RVS keuken.

1. Makkelijk schoon te houden

In de eerste plaats is een RVS keuken zeer hygiënisch. Vuil, vocht en etensresten hechten zich niet aan het oppervlak waardoor het eenvoudig schoon te houden is. Afnemen met een vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel is meestal voldoende om aanrecht, achterwand en fornuis hygiënisch schoon te houden. Let wel op met agressieve schoonmaakmiddelen zoals bleekmiddel, chloor en zoutzuuroplossingen, deze kunnen uw prachtige RVS keuken aantasten. Gebruik dan liever een speciale RVS-reiniger.

2. Geen invloed op smaak van voedsel

Nog een goede reden waarom professionele koks dol zijn op RVS: het heeft geen invloed op de smaak, geur of kleur van etenswaren. Dat is ook de reden dat veel potten, pannen en bestek van RVS zijn gemaakt. Overigens worden pannen van RVS wel altijd voorzien van een dikke bodem waarin aluminium of koper is verwerkt. Dat heeft te maken met het feit dat RVS slecht hitte geleidt, zie ook de volgende alinea.

3. Een hittebestendige keuken

We zeiden het al: RVS is een slechte warmtegeleider. Dat kan een nadeel zijn voor de bodem van een pan, maar het is juist een voordeel als het aankomt op de rest van de keuken. Wie kent het niet: een pan die van het fornuis wordt genomen en snel even op het aanrecht wordt gezet. Met een RVS aanrechtblad kan dit gewoon. Hoge temperaturen zijn namelijk geen enkel probleem voor RVS. Gaat een volledige RVS keuken u te ver, maar wilt u wel genieten van een RVS werkblad? Dat kan natuurlijk ook. Met RVS maatwerk maken wij voor uw professionele keuken een hoogwaardig RVS werkblad.

4. Sterk en duurzaam

Doordat RVS bestand is tegen vocht, vuil en hoge temperaturen, is het vrijwel onverwoestbaar. Een RVS keuken gaat dan ook een leven lang mee en is daarmee een duurzame investering. Wat overigens niet betekent dat er geen krassen kunnen ontstaan. Een RVS keukenblad is namelijk niet krasbestendig, maar dit doet niets af aan de duurzaamheid. Als u zorgt dat u altijd gebruik maakt van goede snijplanken, dan heeft u jarenlang plezier van uw RVS keuken.

5. Moderne & professionele uitstraling

RVS geeft uw keuken een stoere, strakke en zeer professionele uitstraling. Het is dan ook niet vreemd dat ook op de particuliere markt de RVS keuken aan een opmars bezig is. Voor liefhebbers van een stoere industriële keuken is RVS een perfecte keuze. Bovendien is het goed te combineren met andere materialen zoals hout en kunststof. Zo creëert u een keuken die niet alleen voldoet aan de hoogste standaarden op het gebied van hygiëne en functionaliteit, maar een die ook aansluit bij de rest van het interieur.

Wilt u meer informatie over RVS keukens of wilt u advies over de toepassing van RVS in uw bedrijf of interieur? Neem dan gerust contact met ons op. Wij bieden uitgebreide mogelijkheden op het gebied van plaatbewerking voor de meest uiteenlopende toepassingen.