De veelzijdigheid van RVS bij Zador

09 mei 2016

rvs toepassingen

RVS staat voor Roestvast of roestvrij staal (bron: Wikipedia). RVS is metaal dat voorzien is van een ‘oxidehuid’ wat roestvorming voor een groot deel tegengaat of vertraagt. In theorie kan RVS namelijk wel roesten, maar dat kan tegen worden gegaan met de juiste behandeling. Niet verwonderlijk dus dat RVS op veel manieren en in veel objecten wordt toegepast. Dat is dan ook de reden dat we bij metaalbedrijf Zador veel werken met RVS. De veelzijdigheid van dit metaal stelt staat een breed assortiment van producten te kunnen bieden op productieniveau. En tevens om RVS maatwerk aan te bieden, bijna alles is mogelijk!

RVS Plaatwerk (rvs plaat op maat)

RVS plaatwerk (ook wel rvs plaat op maat genoemd) wordt veel toegepast als onderdeel van grotere objecten of voorwerpen. Bijvoorbeeld wanneer er een metalen frame ontworpen is, en aan elkaar wordt gelast. RVS plaatwerk wordt dan gebruikt om het object af te sluiten, of compleet te maken. Een aantal voorbeelden van het gebruik van RVS plaatwerk vindt u hieronder. Uiteenlopend van keukeninrichting tot buitenkasten.

RVS Behuizing

Bij Zador passen we veel RVS behuizing toe op buitenkastenbuitenopstellingskasten. Ook hier is de behuizing slechts onderdeel van het totale product of object. De RVS behuizing zorgt ervoor dat de buitenkast beschermd is tegen weersinvloeden of bijvoorbeeld vandalisme. In buitenkasten wordt veel gebruikgemaakt van elektronische apparatuur, dat afgeschermd en daarmee beveiligd is. RVS behuizing heeft tevens de goede eigenschappen dat het goed bewerkbaar is, in elk gewenst formaat én het kan goed afgewerkt worden. Bijvoorbeeld in de kleur die u wenst, of met een speciale coating tegen wildplak of graffiti.

RVS Maatwerk

In bovenstaande voorbeelden van RVS toepassingen is te zien dat alles op maat gemaakt is. Bij Zador hebben we onze eigen ontwerpafdeling. Daar wordt het RVS maatwerk ontworpen. Dit kunnen we direct doorzetten naar de productieafdeling waar het metaal bewerkt, en afgewerkt kan worden. In kleine én grote oplages!

 

Meer weten over de toepassingen van RVS bij Zador? Neem gerust contact met ons op.