Eerste plaatsing Zador buitenkasten voor Enexis

29 april 2016

buitenopstellingskast

Enexis is een netbeheerder in Noord-, Oost-, en Zuid-Nederland. Dat houdt in dat zij elektriciteit en gas transporteren naar huizen en bedrijven. In dit distributienetwerk zijn buitenkasten, ook wel gaskasten genoemd, nodig. Zador levert deze buitenkasten voor Enexis en recentelijk is het eerste nieuwe type buitenkast geplaatst.

Het doel van de buitenkast

Een buitenkast of schakelkast is nodig om het aantal bar op het gasnet terug te brengen. Het gasnet is namelijk voorzien van een druk van 8bar. Thuis heb je echter maar 100 millibar nodig en kun je dat ook alleen gebruiken. In de schakelkasten zitten installaties die het aantal bar reduceren zodat het via het gasnet naar de woningen getransporteerd kan worden zonder problemen.

Proefplaatsing buitenkast

De eerste plaatsing van de buitenkast is de eerste in een reeks van wellicht wel honderden te plaatsen buitenkasten voor Enexis. Bij de eerste plaatsing wordt er goed gekeken of alles werkt en klopt. Zo moeten de hijsvoorschriften overeenkomen, de stickers op de gaskast kloppen. Ook monteurs moeten de installatie in goede orde kunnen volbrengen om de buitenkast zijn werk goed te laten doen. Door al deze zaken nog eens goed door te nemen, kunnen eventuele problemen bij de vervolgplaatsingen worden voorkomen.
Buiten de controles die bij de plaatsing van de buitenkasten worden gedaan is het ook altijd een mooie start van een grote productie die we graag even vastleggen!

Meer over buitenkasten

De buitenkasten van Zador worden gemaakt van RVS en worden klantspecifiek ontworpen. Voor uiteenlopende branches worden buitenkasten gebruikt, zoals in dit geval de distributie van gas en elektriciteit. Heeft u specifieke RVS maatwerk wensen voor buitenkasten? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk onze Buitenkasten pagina.

Over Enexis

logo enexisVia een grotendeels onzichtbaar netwerk van kabels en leidingen voorziet Enexis als netbeheerder 2,7 miljoen huishoudens en bedrijven in het noorden, oosten en zuiden van het land van elektriciteit en gas, zodat zij comfortabel kunnen wonen en plezierig kunnen werken. Klik hier voor meer informatie over Enexis.