Elektrakast voor buiten, hier dient u op te letten

01 november 2017

Een elektrakast op straat, in de openbare ruimte, bevat kostbare en kwetsbare apparatuur. Diverse sectoren maken gebruik van de zogenaamde schakel- installatiekasten, ook wel elektrakasten genoemd. Denk daarbij aan de sectoren infrastructuur, telecommunicatie en elektrotechniek. Juist omdat deze kasten buiten staan is het belangrijk goed te kijken naar het materiaal waar ze van gemaakt worden. Deze buitenkasten moeten tenslotte tegen een stootje kunnen. Waar dient u op te letten bij de keuze voor de elektrakast die buiten geplaatst wordt?

Bescherming moet constant zijn

De elektriciteitskasten die in de openbare ruimte buiten staan hebben flink wat te verduren. Regen, wind maar ook felle zon vormen een flinke aanslag op een buitenopstellingskast. Ze worden langdurig blootgesteld aan diverse weersinvloeden en daar moeten de buitenkasten tegen bestand zijn. De inhoud van de kasten is kwetsbaar en zeer kostbaar. Bescherming hiervan moet dan ook optimaal zijn. Naast weersomstandigheden moet rekening worden gehouden met vandalisme. Een elektrakast die buiten staat moet zo sterk en beveiligd zijn dat deze zijn doel, bescherming van de apparatuur, niet verliest.

Elektrakast op maat

Zador levert RVS schakel- en installatiekasten standaard van RVS 304 materiaal. De verwerkingsmogelijkheden van deze RVS soort zijn divers en het materiaal is sterk. Optioneel kunt u een keuze maken uit andere materialen. De kasten worden afgewerkt met een poedercoating die de buitenkwaliteit nog meer garandeert. Dit maakt dat de schakelkasten buiten uitstekend te plaatsen zijn. De kasten zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren. ZADOR  produceert 19 inch schakel- en installatiekasten in verschillende maten en uitvoeringen. Wanneer u specifieke aanpassingen voor de 19 inch racks constructie wenst of u heeft kwaliteitseisen op het gebied van inbraak, temperatuur- en vochtregulatie is dat vaak mogelijk. De kasten zijn daarmee volledig op maat te maken voor de oplossing die u zoekt.

Opties voor buitenkasten

Naast het specifieke RVS en de poedercoating als afwerking zijn er nog meer mogelijkheden om de kast op uw vereisten en wensen te laten aansluiten. De buitenkasten kunnen ook worden voorzien van anti-wildplak of anti-graffiti afwerking. Daarmee krijgen vandalen minder kans te geven uw elektrakast aan te tasten. Ook zijn verschillende opties mogelijk op het gebied van isolatie en ventilatie, inbraakwering, fundering, sluitingen en hoogte- en breedtevariatie. De schakelkasten van ZADOR zijn speciaal ontwikkeld om stof, wind en weer te doorstaan. Daarnaast kunt u kiezen uit verschillende opties zoals verwarming of airconditioning die ervoor zorgen dat u de temperatuur van de schakel- en installatiekasten kunt regelen.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie over mogelijkheden en toepassing van RVS voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag en denken met u mee!