Gasmeter buitenkasten? 3 mogelijkheden

22 maart 2017

De naam zegt het al. Gasmeter buitenkasten staan buiten. En moeten dus tegen de verschillende weersinvloeden kunnen. Zon, regen, kou; we hebben het allemaal in Nederland. Ze staan bovendien vaak in de bebouwde kom, op plekken waar honden graag hun behoeftes doen. De kasten moeten kwetsbare meetapparatuur beschermen. Dit betekent dat de gasmeter buitenkast tegen een stootje moet kunnen. Maar welke mogelijkheden zijn er?

1. Gasverdeelkast

De rvs gasverdeelkast beschermt gasmeters van onder meer nutsbedrijven. Ze worden gemaakt van RVS 304. De HAS gasverdeelkast met vaste fundatie is voorzien van steekdeur met hevel. Ze zijn leverbaar in diverse afmetingen. Zador heeft een eigen productieafdeling zodat een gasverdeelkast op maat gemaakt kan worden. Naast diverse formaten is de buitenkast leverbaar in verschillende RAL-kleuren.

RVS omkasting

2. Kantelkast

De functie van de kantelkast is dezelfde als de gasverdeelkast, namelijk het beschermen van kwetsbare en kostbare gasmeters. Om bij deze meters te komen is de gaskast opgebouwd uit een verstelbare fundatie met plint, kantelframe en kantelkap. De kantelkast wordt uitgevoerd in rvs 304. Deze kasten zijn in diverse maten en meerdere RAL-kleuren leverbaar.

buitenkast die kantelt

3. Rvs kasstation

Het kasstation is ook uitgevoerd in rvs 304.  Deze gasverdeelkast heeft als enige aan weerszijde dubbele deuren. Deze deuren zijn voorzien van espagnolet sluiting. Ook deze buitenkasten zijn modulair opgebouwd. Bovendien zijn de kasstations met een verstelbare fundatie te leveren, waardoor deze op maat in verschillende RAL-kleuren kunnen worden gemaakt.

buitenkast van rvs

Veilig en duurzaam

Rvs-schakelkasten zorgen ervoor dat de kostbare inhoud goed beschermd is tegen allerlei invloeden van buitenaf. Weersomstandigheden tasten de kwaliteit niet aan. Ze zijn stevig, vandalen kunnen nauwelijks serieuze schade aanrichten aan een roestvaste schakelkast. Ook zijn de gasverdeelkasten inbraakwerend en kunnen zij voorzien worden van anti-wildplak of anti-graffiti coating. Rvs is een duurzaam materiaal en de productie ervan is steeds minder belastend voor het milieu. De rvs-schakelkasten gaan door het gebruik van hoogwaardig materiaal lang mee en zijn zeer onderhoudsarm. Doordat zij op maat gemaakt wordt kunnen wij de rvs-kast zo maken dat ze passen in het straatbeeld en opgaan in de omgeving.

Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen doen? Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor u!