Gasmeter buitenkasten? 3 mogelijkheden

22 mei 2020

Een gasmeter buitenkast staat, zoals de naam al verraadt, buiten. De buitenkast moet dus tegen alle weersinvloeden bestand zijn. Zon, regen, kou en hitte: in Nederland hebben we het allemaal. Daarnaast staat een buitenkast gasmeter vaak in de bebouwde kom, op plekken waar honden graag hun behoeftes doen. De buitenkast moet kwetsbare meetapparatuur beschermen. De gasmeter kast moet dus tegen een stootje kunnen. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal? Wij zetten het voor u op een rij.

1. Gasverdeelkast gasmeter kast

Deze rvs buitenkast beschermt gasmeters van onder andere nutsbedrijven en is een uitstekende gaskast voor buiten. De gasverdeelkast wordt gemaakt van RVS 304. De HAS gasverdeelkast met vaste fundatie is voorzien van een steekdeur met heuvel en deze omkasting voor de gasmeter is leverbaar in diverse afmetingen. Zador heeft een eigen productieafdeling zodat de gasverdeelkast op maat gemaakt kan worden en helemaal aan uw wensen voldoet. Niet alleen is de gasverdeelkast in diverse formaten verkrijgbaar, maar ook in verschillende RAL-kleuren.

RVS omkasting

2. Kantalkast buitenkast gasmeter

De kantelkast heeft, net als de gasverdeelkast, als functie om kwetsbare en kostbare gasmeters te beschermen wanneer deze buiten staan. De omkasting van de gasmeter is opgebouwd uit een verstelbare fundatie met plint, kantelframe en kantelkap zodat je gemakkelijke toegang hebt tot de meters. De kantelkast wordt uitgevoerd in rvs 304 en is verkrijgbaar in diverse maten en meerdere RAL-kleuren. Onze eigen productieafmeting maakt het mogelijk om de kasten in iedere gewenste maat en met de gewenste afwerking te produceren. Zo kunnen de kantelkasten voorzien worden van anti-wildplak of anti-graffiti afwerking zodat vandalisten geen kans krijgen.

buitenkast die kantelt

3. RVS kasstation: RVS buitenkast

Ook het kasstation is uitgevoerd in rvs 304. Deze gasverdeelkast heeft als enige dubbele deuren aan weerszijde. Deze deuren zijn voorzien van espagnolet sluiting. Daarnaast zijn dit type buitenkasten modulair opgebouwd, waardoor deze verschillende toepassingen hebben. De kasstations zijn te leveren met een verstelbare fundatie en deze kunnen op maat gemaakt worden in diverse RAL-kleuren.

buitenkast van rvs

Voordelen van een kast voor gasmeter buiten

Met een veilige en duurzame buitenkast zorgt u ervoor dat de kostbare inhoud goed beschermd is tegen allerlei invloeden van buitenaf, zowel de weersomstandigheden als bijvoorbeeld schade door vandalisme. Doordat de kasten zeer stevig zijn tasten de weersomstandigheden het materiaal niet aan. Ook vandalen kunnen nauwelijks serieuze schade aanrichten door het hoogwaardige materiaal. Rvs is een duurzaam materiaal waarvan ook de productie steeds minder belastend wordt voor het milieu. Door te kiezen voor een buitenkast voor de gasmeter van hoogwaardig materiaal gaat deze lang mee en ook is rvs een onderhoudsarm materiaal.

Gasmeter buitenkast op maat laten maken

Doordat wij de rvs buitenkast voor de gasmeter buiten op maat maken, past deze altijd mooi in het straatbeeld en gaat deze op in de omgeving. Naast de afwerking heeft u verschillende mogelijkheden om de gasmeter buitenkast mee uit te rusten. Zo zijn er diverse opties op het gebied van ventilatie en isolatie, fundering, inbraakwering, hoogte- en breedtevariatie en sluitingen.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel, wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen doen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden.