Waarom gasverdeelkasten belangrijk zijn; 4 voordelen

30 augustus 2018

Goede energievoorziening is belangrijk. Voor particulieren en voor bedrijven is het noodzakelijk om niet zonder energie te zitten. Gas is nog steeds een belangrijke bron van energie. Dit gas moet verdeeld worden en wel zo dat het veilig gebeurt. Deze gasverdeling gaat via leidingen en de verdelingsapparatuur is ondergebracht in zogenaamde gasverdeelkasten. Deze gasverdeelkasten staan in de openbare ruimte. Waarom zijn gasverdeelkasten belangrijk, wat voor voordelen bieden zij?

1. Veilige distributie

Allereerst zorgt de bescherming van de gasverdeelkast ervoor dat de gasvoorziening niet in gevaar komt. Doordat de apparatuur die zorgt voor de distributie van het gas in de afgesloten gasverdeelkast is geplaatst is het niet mogelijk dat onbevoegde mensen aan deze apparatuur werken. Alleen de mensen die hiertoe bevoegd zijn hebben de sleutels om de buitenkast te openen.

2. Bieden goede bescherming

De distributiestations van gas zijn in de openbare ruimte geplaatst. Dit betekent dat deze apparatuur goed beschermd moet worden tegen de elementen van de natuur. Regen, wind maar ook felle zon kunnen een flinke aanslag zijn. De gasverdeelkast zorgt voor deze bescherming. Naast bescherming tegen de verschillende weersomstandigheden moet ook rekening worden gehouden met vandalisme. Zador kan gasverdeelkasten voorzien van anti-wildplak of anti-graffiti afwerking. Bovendien kan de gasverdeelkast uitgerust worden met verschillende opties zoals verwarming of airconditioning die ervoor zorgen dat u de temperatuur van de schakel- en installatiekasten kunt regelen.

3. Gasverdeelkasten op maat

De gaskasten zijn leverbaar in verschillende maten en uitvoeringen waaronder de gasverdeelkast, de kantelkast of het kasstation. Zador beschikt over een eigen productieafdeling zodat metaal op maat gemaakt kan worden. Wanneer u specifieke aanpassingen wenst of u heeft kwaliteitseisen op het gebied van inbraak, temperatuur- en vochtregulatie is dat vaak mogelijk. De kasten zijn op maat te maken voor de specifieke oplossing die u zoekt. De gasverdeelkasten zijn gemaakt van RVS 304. De verwerkingsmogelijkheden hiervan zijn divers en het materiaal is sterk. Optioneel kunt u een keuze maken uit andere materialen. De kasten worden afgewerkt met een poedercoating die de buitenkwaliteit nog meer garandeert. Dit maakt dat de schakelkasten buiten uitstekend te plaatsen zijn. De kasten zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren zodat maatwerk echt mogelijk is.

4. Gemaakt van duurzaam materiaal

De gaskasten worden gemaakt van RVS 304. RVS is een van de meest duurzame materialen en de productie ervan is steeds minder belastend voor het milieu. RVS is zo duurzaam omdat het in grote hoeveelheden wordt gerecycled. Roestvast staal wordt als grondstof gebruikt voor tal van producten. Dit maakt dat dit materiaal bijdraagt aan de duurzaamheid van deze producten en dus van het milieu. Restmaterialen kunnen immers vaak hergebruikt worden. Bovendien is RVS slijtvast en onderhoudsvrij.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie over gasverdeelkasten of andere buitenkasten? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag en denken met u mee!