Een gasverdeelkast plaatsen; zo doen wij dat!

31 oktober 2018

Als het aan de overheid ligt, dan moet Nederland op termijn van het aardgas af. Maar voordat het zover is zijn we tientallen jaren verder. Op dit moment zijn de meeste bedrijven en huishoudens nog steeds afhankelijk van gas als energievoorziening. Al dat gas moet natuurlijk op een veilige manier gedistribueerd worden. Dat gebeurt via gasverdeelkasten die u overal op straat kunt tegenkomen. Dit zijn afgesloten stalen behuizingen waarbinnen zich de gasverdeelinstallatie bevindt. Bij Zador produceren en plaatsen wij dergelijke kasten. Hoe we dat doen, leest u hier.

Conform alle kwaliteitseisen

U kunt zich voorstellen dat een gaskast aan een aantal belangrijke eisen moet voldoen. De gasverdeelinstallatie moet immers goed beschermd worden tegen invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan verschillende weersomstandigheden, maar ook aan inbraak en vandalisme. Dat vraagt om producten die voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van constructie, kwaliteit en duurzaamheid. Dankzij onze jarenlange ervaring in de energiesector, weten wij precies aan welke eisen een RVS gasverdeelkast moet voldoen. Zo maken we gebruik van hoogwaardige materialen en productietechnieken en worden al onze gasverdeelkasten in huis geproduceerd, zodat u zeker weet dat alle onze gasverdeelkasten voldoen aan de eisen van de NEN 1059.

Verschillende opties en modellen

Doordat we bij Zador een eigen productieafdeling met een breed uitgerust machinepark hebben, beschikken we over uitgebreide engineeringsmogelijkheden. Ook denken we graag met u mee in de ontwikkelingsfase. Hierdoor vindt u bij Zador alles onder één dak: van ontwerp tot productie en uiteindelijk een op maat gemaakt product. U zit dus niet vast aan een standaarduitvoering en standaardafmetingen. Kies bijvoorbeeld voor een HAS gasverdeelkast met vaste fundatie en voorzien van steekdeur met hevel of voor een kantelkast met verstelbare fundatie en kantelkap. Ook een modulair opgebouwd kasstation met aan weerszijden dubbele deuren behoort tot de mogelijkheden. U bepaalt bovendien zelf de RAL-kleur en gewenste afmetingen. Uiteraard zijn er tevens verschillende opties mogelijk op het gebied van isolatie en ventilatie, inbraakwering en sluitingen.

Het plaatsen van de gasverdeelkast

Dankzij onze korte doorlooptijden zijn we in staat om relatief snel één of meerdere gasverdeelkasten voor u te produceren. Ook maken we de installatie van de RVS buitenkast graag zo eenvoudig mogelijk om tijd te besparen en fouten te voorkomen. Zo zorgen wij van tevoren voor de complete inrichting met alle benodigde opties zoals anti-vandalismemaatregelen, isolatie, ventilatie en verwarming. Natuurlijk vergeten we daarbij ook de plint en fundering niet, zodat de gasverdeelkast binnen de kortste keren geplaatst en in gebruik genomen kan worden.

het aanleggen van een gasverdeelkast

Wilt u meer informatie of één of meerdere gasverdeel- of RVS buitenkasten op maat bestellen? Onze specialisten kunnen u er alles over vertellen. Bij Zador produceren we zowel in kleine als grotere oplages. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!