Hoe herken je een betrouwbaar metaalbedrijf?
10 november 2015
Voor elke zakelijke relatie geldt hetzelfde; heb je te maken met een betrouwbaar bedrijf? In de metaalbranche is dat niet anders. Je wilt – ook als het op staal, metaal of RVS producten aankomt – een betrouwbaar metaalbedrijf als partner. Een partij die zijn afspraken nakomt en dus levert wat gewenst is. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is jammer genoeg niet altijd het geval. Bij ZADOR vinden we het belangrijk dat we niet alleen betrouwbaar overkomen, maar dat de klanten dit ook ervaren. Er zijn verschillende factoren waar je een betrouwbaar metaalbedrijf aan kunt herkennen. In dit artikel hebben we ze uiteengezet, en vanzelfsprekend kun je er vanuit gaan dat deze punten voor ZADOR van toepassing zijn.
ISO certificering
Een ISO certificering zegt veel over een metaalbedrijf. Zo is ZADOR onder andere in het bezit van de ISO 9001 certificering. Dit is een ‘norm die eisen stelt aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie’ (bron: Wikipedia). Met andere woorden, een bedrijf dat voldoet aan deze norm, voldoet aan een kwaliteitsniveau dat zich uit in verschillende factoren.
Uiteraard komt niet elke organisatie hiervoor in aanmerking. De certificering wordt namelijk verkregen door een externe, onafhankelijke partij. Deze partij stelt vast of, in dit geval, het metaalbedrijf aan de normeisen voldoet. De ISO 9001 legt de nadruk op een hoge klanttevredenheid, kwaliteitszorg en continue verbetering. Is een metaalbedrijf voorzien van deze certificering? Dan kun je er van uit gaan dat je goed zit.
Een metaalbedrijf met kennis
Je bent uiteraard op zoek naar een metaalbedrijf dat exact aan jouw eisen en wensen kan voldoen. Maar hoe weet je of ze de juiste kennis of capaciteit hebben? Bedrijven die kennis hebben, willen dat graag aantonen. Dit doen zij bijvoorbeeld door kennis te delen.
Een populaire vorm van kennis delen is het gebruik van blogs. In een blog als deze tonen bedrijven aan welke kennis zij in huis hebben. Door dit met hun doelgroepen te delen, creëert dat direct een vorm van bewijslast. Tevens laat dit zien dat het metaalbedrijf actief bezig is met hun bedrijfsvoering en met het opdoen van kennis. Heeft het metaalbedrijf geen blog? Probeer dan op een andere manier erachter te komen hoe zij hun klanten bereiken, bijvoorbeeld door de inzet van social media.
Referenties
Tot slot zijn referenties voor elke organisatie een goede bewijslast. Dus ook voor metaalbedrijven. Deze kunnen getoond worden op de website van de organisatie, maar bijvoorbeeld ook door een (onafhankelijke) partij worden verzameld. Kun je deze niet vinden? Probeer eens informatie te winnen bij relaties. Wellicht hebben zij ervaringen met het metaalbedrijf.