Inspiratie van staalbewerking voor in het interieur

09 december 2016

Staal heeft vele mogelijkheden en kan bewerkt worden naar eigen smaak. Het materiaal kan voor RVS maatwerk, buitenkasten en staalbewerking worden gebruikt. In dit artikel gaan we het hebben over staalbewerking specifiek gericht op bedrijfsinterieur. Staalbewerking wordt veelal op maat gemaakt en kan worden geplaatst in restaurants, winkels en kantoren. Om hiervan een beter beeld te verkrijgen, laten wij graag een aantal inspiratiebeelden zien.

In diverse interieurstijlen

Staal past in vele verschillende stijlen zoals klassiek, modern en industrieel. Het materiaal kan verwerkt worden als meubelstuk maar ook als deel van het interieur. Zo kunt u voor een horecagelegenheid of retailstore een trap of balustrade van staal laten maken. Maar ook kasten en tussendeuren met staalbewerking worden hier veelal gebruikt.

Een stalen trap is een grote investering maar absoluut de moeite waard. Zo gaat de trap namelijk jarenlang mee doordat deze niet tot nauwelijks slijt. Daarnaast heeft de stalen trap een zeer strakke uitstraling waardoor het een mooie toevoeging is aan uw bedrijfsinterieur.

Stalen meubelen

Staal kan ook zeer minimalistisch ingezet worden en eveneens krachtig overkomen in het interieur. Denk hierbij aan een kleine toevoeging van staal aan een balustrade, tafel of stoelen.

Hierboven wordt zichtbaar hoe een op maat gemaakte tafel bewerkt kan worden met staal. Hierdoor wordt de tafel een opvallend en bijzonder item. Zo kan de tafel ingezet worden voor een groepsdiner of om eventueel kleding op te presenteren, staal biedt vele mogelijkheden!

stalen poten onder tafel

Stalen deuren

Naast het gebruik van staal voor trappen, kan het tevens mooi verwerkt worden in deuren. Een stalen deur combineert uitstekend met veel glas en creëert hiermee openheid. Zo kan men bijvoorbeeld meekijken in de keuken of wordt er een open cultuur gecreëerd op het kantoor. Beide zaken/mogelijkheden worden tegenwoordig enorm gewaardeerd en zijn hierdoor erg gewild. Zo is de open keuken een concept die steeds vaker wordt toegepast en zorgt het voor een open en eerlijke sfeer. Bij een kantoor en/of winkelruimte krijgt u dankzij stalen deuren de mogelijkheid om overzicht te bewaren over producten, klanten, werknemers enzovoorts.

 

stalen deuren voor het bedrijf

Staalbewerking in kleine vorm

Ziet u staal liever als klein onderdeel van het bedrijfsinterieur? Kies dan voor het verwerken van staal in combinatie met andere materialen. Zo kan een (werk)kast gecombineerde materialen bevatten zoals hout en staal. Hierdoor heeft het een minder harde uitstraling en kan het tevens verwerkt worden met materialen die uw huidige bedrijfsinterieur al bevatten. Hierin is alles mogelijk doordat wij alles op maat maken.

staal verwerkt in meubelen

Zador heeft een veelzijdigheid aan staal en een eigen productieafdeling. Hierdoor kunnen wij aan alle interieurwensen en meubelstukken voldoen. Mocht u nog vragen hebben over de mogelijkheden van staal in uw bedrijfsinterieur, neem dan gerust contact met ons op!