Afvalbakken; zo maakt u de juiste keuze

14 februari 2018

Afvalbakken dragen bij een schonere omgeving, maar zijn tegelijkertijd ook bepalend voor het straatbeeld. Niet verwonderlijk dus, dat ze moeten voldoen aan bepaalde eisen. Zo moeten ze voor voorbijgangers voldoende opvallen, passen in het straatbeeld, eenvoudig in gebruik zijn, makkelijk te legen én onderhoudsvriendelijk zijn. Allemaal zaken om rekening mee te houden bij de keuze voor afvalbakken in een publieke ruimte. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Van winkelcentrum tot parkeergarage

Voor winkelstraten, -centra, parkeergarages, publieke ruimten en diverse recreatiegebieden, kiest u voor rvs afvalbakken die zowel praktisch, als duurzaam zijn. En omdat het oog ook wat wil, is het prettig als de afvalbak bovendien een herkenbare moderne uitstraling heeft. Aan deze eisen voldoet onze nieuwe afvalbakkenlijn Condor. Deze afvalbakken zijn zo ontworpen dat er rekening gehouden is met vandalismebestendigheid en praktisch gemak voor zowel de gebruikers als de ledigingdienst. Dit geldt overigens ook voor afvalbak Scoop. Dit is een afvalbak met een slimme inwerpopening die zo ontworpen is dat er naast zwerfafval geen huisafval in de afvalbak gegooid kan worden. De opening is van geslepen rvs en hierdoor goed schoon te houden. Voor plaatsen waar nog meer afvalcapaciteit gewenst is, bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat, is er de City afvalbak. Deze heeft maar liefst een capaciteit van 240 liter en is speciaal ontworpen voor de winkelstraat.

RVS buitenprullenbak in het straatbeeld

Grote capaciteit voor ieder evenement

Grote evenementen vragen om een grote afvalcapaciteit. Daarvoor hebben wij speciaal de Event festivalbak ontworpen. Deze afvalbakken hebben een capaciteit van 240 liter. Door deze afvalbakken op strategische punten te plaatsen, houdt u uw evenemententerrein zo veel mogelijk vrij van zwerfafval. Deze afvalbakken kunnen in verschillende uitvoeringen geleverd worden. Zo kunt u kiezen voor een permanente opstelling, maar ook voor een opvouwbare variant. Deze laatste is uitermate geschikt voor evenementen of op plaatsen waar behoefte is aan meer inzamelcapaciteit, bijvoorbeeld tijdens marktdagen. De Event afvalbak kan bovendien voorzien worden van reclame. Zo zorgt u niet alleen voor een schoon evenement, maar creëert u ook nog eens meer naamsbekendheid. Bijvoorbeeld voor uw volgende evenement.

Festivalbak bij Ahoy - Zador

Ook voor het doven van sigaretten

Uitgetrapte sigaretten voor de deur zijn slecht voor de uitstraling van uw pand. Dit lost u eenvoudig op met een gecombineerde afvalbak, waarin bezoekers meteen hun sigaret kunnen doven en hun afval kunnen weggooien. Onze Piramide afvalbak is een voorbeeld van zo’n gecombineerde afvalbak. Met een capaciteit van 110 liter, is het een afvalbak met voldoende capaciteit zonder dat het te veel ruimte inneemt bij de ingang van uw pand. De Piramide afvalbak is volledig van rvs vervaardigd en voorzien van een verzinkte binnen-emmer. Ook kunt u kiezen tussen een versie met gaten in de top of een dichte top.

Piramide afvalbak met as topping

Passend in iedere recreatieomgeving

We hebben het aan het begin van dit artikel al uitgelicht: een afvalbak moet passen in het straatbeeld en de omgeving. Dat geldt zeker voor afvalbakken in een recreatieomgeving. Denk aan een park, een dierentuin, een pretpark of speeltuin. Ook daarvoor zijn er verschillende oplossingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Parc recreatiebak? Deze afvalbak is ontworpen in opdracht van Artis en past uitstekend in een recreatieve omgeving. De Parc is gemaakt van 2mm roestvast staal en is afgezet met hardhout. Op zoek naar een meer ludiek ontwerp dat perfect past in een natuurlijke omgeving? Dan is de Tulp funbin misschien wel precies waar u naar op zoek bent. Het is een opvallende verschijning die past in iedere natuurlijke omgeving en op plaatsen waar bloemen een hoofdrol spelen. Ook voor de Tulp is roestvaststaal gebruikt. Bovendien is het ontwerp zeer robuust uitgevoerd. Goed om te weten: deze afvalbak kan in verschillende modellen worden uitgevoerd en zelfs worden voorzien van een asbak. Met een inhoud van 50 liter, een hoogte van ongeveer 1 meter en een breedte van 40 centimeter staat er iets met uitstraling.

tekening van een tulp prullenbak

Uiteraard ontwikkelen en produceren wij ook afvalbakken die precies voldoen aan uw wensen. Als metaalbedrijf met jarenlange ervaring beschikken we namelijk over een eigen productieafdeling waardoor we vrijwel alle soorten en maten afvalbakken kunnen produceren. Op basis van uw voorkeuren op het gebied van inhoud, vorm, aantallen en afwerking, maken we een passend ontwerp. De mogelijkheden zijn eindeloos! Nieuwsgierig geworden? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.