De verschillende maten en uitvoeringen van RVS schijven op een rij

10 november 2021

RVS schijven

RVS schijven zijn ontzettend multifunctioneel. Het is niet voor niets dat dit soort schijven in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Zo zijn RVS schijven te gebruiken als onderdeel van een hekwerk, maar komen ze ook van pas in een keuken. Bij Zador werken we erg veel met RVS en RVS schijven. Dit type materiaal is zo veelzijdig, dat het zich uitermate goed leent voor maatwerk. Wilt u meer weten over RVS of RVS schijven? We vertellen u er graag meer over.

De voordelen van RVS

RVS staat voor roestvast staal, hoewel het in de volksmond ook regelmatig roestvrij staal wordt genoemd. Deze laatste benaming is echter niet helemaal correct, aangezien RVS wel kan roesten. Het is echter wel veel beter bestand tegen roest dan veel andere materialen. Dat maakt RVS erg geschikt voor uiteenlopende toepassingen. Daarnaast is het materiaal duurzaam, gaat het lang mee en kan het tegen alle weersomstandigheden. Aangezien we bij Zador al meer dan 70 jaar actief zijn in de metaalbewerking, kennen we alle mogelijkheden van dit fantastische materiaal.

Diverse toepassingen van RVS schijven

RVS schijven zijn overal in onze omgeving. Ze kunnen in een hekwerk zitten, worden gebruikt voor het opvullen van een ruimte rondom een kraan of doen dienst als afwerking van een RVS buis. Zelfs voor decoratieve doeleinden kunnen RVS schijven worden ingezet, hoewel de toepassing vaker van technische aard is. In huizen worden RVS schijven regelmatig gebruikt om een te groot gat voor een plafondspot netjes af te werken. Daarnaast zijn RVS rozetten de ideale afwerking van een balustrade. En dit zijn slechts enkele voorbeelden van manieren waarop RVS schijven ingezet kunnen worden. Met een beetje creativiteit zijn dit soort schijven op veel meer manieren te gebruiken dan u in eerste instantie misschien denkt.

Verschillende soorten RVS schijven

Omdat RVS schijven op zoveel verschillende manieren gebruikt kunnen worden, zijn er ook veel verschillende uitvoeringen van dit type schijven. Denk hierbij aan diverse diameters en diktes, maar ook aan het wel of niet hebben van een centraal gat. Bovendien speelt de afwerking van de RVS schijf een rol. Als de schijf op een zichtbare plek gebruikt wordt, wil het oog immers ook wat. Daarom werken we bij Zador met RVS op maat. Zo maken we precies de RVS schijven die u nodig heeft.

Ontdek de veelzijdige mogelijkheden

Met RVS kunnen we bij Zador alle kanten op. Heeft u specifieke RVS schijven nodig? Dan produceren we die graag voor u. Onze ontwerpafdeling denkt graag met u mee voor een passende oplossing. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan klaar voor al uw metaal-wensen.