Metaal op maat: de mogelijkheden

20 april 2016

Metaal op maat

Metalen worden gebruikt in zeer veel toepassingen. Zo wordt het bijvoorbeeld veel verwerkt in constructies, machines en vervoermiddelen. Denk hierbij aan staal, aluminium en zink. Maar ook in verpakkingsmateriaal wordt metaal veel verwerkt. Er is dus continu een grote vraag naar metaal op maat.  Zador bezit naast een ontwerpafdeling ook een eigen productafdeling. We kunnen daarom niet alleen metaal op maat ontwerpen, maar het ook nog voor u produceren. En dat in grote aantallen. De mogelijkheden die u heeft met metaal behandelen we voor u in dit artikel.

Metaal lasersnijden

Lasersnijden is een techniek waarbij een vlak product of metaal met uiterste precisie en hoge snelheid uitgesneden kan worden. Bijvoorbeeld in en patroon, of een een vooraf ingestelde vorm. Het lasersnijden gebeurt vrijwel braamloos en tevens erg nauwkeuring. Lasersnijden is mogelijk op verschillende materialen, namelijk metaal, RVS, staal en aluminium. Bij Zador hebben we lasersnijden in ons eigen machinepark, en kunnen dit dus eenvoudig integreren in ons productieproces.

metaal lasersnijden

Staalconstructies

Het lasersnijden van staal en roestvrij staal staat veelal aan de basis van verschillende staalconstructies en RVS constructies. Zo hebben we recentelijk een project opgeleverd met een staalconstructie, in dit geval een signing frame. Bij staalconstructies kun je ook denken aan hekwerken, trappen, bakken etc. Omdat veel van deze constructies in de buitenlucht staan ontkomen we er niet aan om deze op de juiste manier te behandelen. Door bijvoorbeeld te coaten of te verzinken, voorkomen we dat de staalconstructies gaan roesten. Bovendien geeft het vaak een nette afwerking. Ook dit kunnen we bij Zador in eigen huis voor onze klanten verzorgen!

Staalconstructies

Metaal op maat

Omdat we op het gebied van metaalbewerking zoveel verschillende objecten kunnen ontwerpen én produceren, lopen de wensen erg uiteen. Daarom bespreken we dit altijd graag eerst met u. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor ‘metaal op maat’? Neem dan gerust contact met ons op!