Metaal op maat voor verschillende sectoren

01 februari 2018

In veel sectoren wordt gebruik gemaakt van metaal. En dus ook van RVS. Juist de vele mogelijkheden om RVS te verwerken zorgt ervoor dat veel sectoren en branches gebruik maken van RVS. Deze metaalsoort kan worden toegepast voor bijna ieder product, voorwerp of object en is goed op maat te maken. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld pinautomaten en objecten voor de zorgsector. Ook vindt u metaal op maat terug in reclame-uitingen en displays in de openbare ruimte. Zador levert halffabricaten en eindproducten aan verschillende sectoren. Aan welke sectoren leveren wij zoal bewerkt metaal?

1. Watermanagement en energiesector

Zador maakt omkastingen en montagekasten, volledig op maat naar de specifieke wensen van de klant. De eigen productieafdeling maakt het mogelijk om kasten in elk gewenste maat en met elke gewenste afwerking te produceren. De kasten kunnen worden voorzien van diverse RAL-kleuren. En omdat deze kasten vaak buiten staan en goed moeten beschermen, is het mogelijk ze een anti-wildplak of anti-graffiti afwerking te geven zodat vandalisme wordt tegengehouden. Specifiek voor de sector watermanagement zijn diverse typen montagekasten leverbaar, de moederkasten en dochterkasten. Er is een standaardprogramma leverbaar in vijf maatvarianten. Maar naast deze verschillende standaardafmetingen is een breed programma van opties en variaties mogelijk. Maatoplossingen zijn geen enkel probleem!

RVS buitenkast

2. Maritieme sector

De hardst groeiende productengroep van Zador bestaat op dit moment uit metaalonderdelen voor de maritieme sector. Deze productengroep is divers. Belangrijk zijn de omkastingen voor regelsystemen voor onder meer zeeschepen en de binnenvaart. Maar ook scuppers voor zeilboten en jachten worden steeds vaker vervaardigd. Verder zijn basisdelen en gepolijste haken voor fenderhooks voor zeilboten en (super-) jachten een veel afgenomen product. Alle producten worden zo geproduceerd dat zij voldoen aan de verwachting van de klant. Het is precisiewerk met een hoogwaardige afwerking en een korte doorlooptijd.

rvs maatwerk marine

3. De retail

Voor zowel de kleding-, de tuin en de doe-het-zelfwinkels vervaardigt Zador in opdracht van klanten onder meer winkelrekken, stelling en afscheidingswanden. De meerwaarde van Zador als fabrikant uit zich in het mee denken bij het ontwerp, materiaalkeuze en maakbaarheid.

De inrichting van Intratuin

4. Zorgsector

In samenwerking met fabrikanten in de zorgsector heeft Zador producten ontwikkeld voor de stalling van scootmobielen. Deze scootmobielbergingen sluiten aan de bij de eisen van gemeenten, zorginstellingen en gebruikers. Ze zijn handig in gebruik. Door de toepassing van elektronica en slimme geleidingen kan de persoon die in de scootmobiel zit met een draadloze bediening de deuren openen en de scootmobiel stallen. Naast deze bergingen vervaardigt Zador onderdelen en zitelementen voor rolstoelen. Deze worden gemaakt met een speciale machine. Deze semi-automatische doorbuigmachine, waarmee een buis kan worden gebogen, maakt het mogelijk een gecontroleerde buiging, verdraaiing en verplaatsing van de buis te produceren. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit en reproduceerbaarheid is gewaarborgd. Deze constante kwaliteit moet van hoog niveau zijn omdat deze producten een TNO-keur voor crashtesten hebben gekregen.

scootmobielberging

5. Financiële sector

Hoewel de financiële sector een nichemarkt is in onze producten, vervaardigt Zador hoogwaardige metaalproducten. Deze metaalproducten worden voorzien van elektronische betaalsystemen. Denk daarbij vooral aan pinautomaten waar geld gepind kan worden en aan meubilair met houders waar een pinapparaat in geplaatst kan worden – bijvoorbeeld in een bedrijfsrestaurant of benzinestation. Het vervaardigen van deze producten is gedetailleerd werk. Zorg voor veiligheid, vandalismebestendigheid, vormgeving en toepasbaarheid van elektronica komen samen in mooie en slimme producten.

rvs zuil betaalsysteem

Zoals u leest wordt metaal op maat toegepast in veel verschillende sectoren. Wanneer u specifieke wensen heeft voor producten op maat in welke sector dan ook en u wilt de mogelijkheden eerst bespreken? Neem dan contact met onze specialisten! Wij helpen u graag verder.