Metalen en RVS plantenbak op maat: dit zijn de mogelijkheden

12 mei 2021

Planten zijn een essentieel onderdeel van de inrichting van een woonhuis of werkplek. Men vindt het vaak prettig om groen om zich heen te hebben omdat het voelt alsof de natuur van buiten een beetje naar binnen komt. Naast decoratieve doeleinden zijn planten ook heel nuttig: er zijn planten die zorgen voor meer zuurstof in de ruimte of die de lucht zelfs kunnen zuiveren. Dat betekent schonere én frissere lucht in huis of op kantoor, waardoor de leefomgeving verbetert en u zich beter kunt concentreren op het werk. Een goede plantenbak maakt het plaatje dan helemaal af! Maar wat zijn de mogelijkheden voor metalen plantenbakken op maat? Dat leggen we u uit in dit artikel.

Plantenbak op maat in uw interieur

Planten kunnen een mooie aandachtstrekker zijn in het interieur en geven uw huis een levendige sfeer. U kunt ervoor kiezen uw plantenpotten en -bakken aan te schaffen in een tuincentrum. Dit zijn echter geen echte blikvangers en u bent gebonden aan de maten die het tuincentrum aanbiedt. Afwijken hiervan is niet altijd mogelijk. U kunt er ook voor kiezen om uw plantenbakken op maat te laten ontwerpen en maken. Zador maakt metalen en roestvaste plantenbakken op maat, die wij speciaal voor u ontwerpen. In overleg met u wordt de bak naar uw wensen gemaakt. De plantenbakken zijn verrijdbaar waardoor u de planten makkelijk een nieuw plekje kunt geven.De verrijdbare plantenbakken kunnen in bijna ieder gewenste maat en afwerking worden gemaakt.

RVS plantenbak op maat in het kantoor

Planten zorgen voor een prettigere werksfeer en verhogen de productiviteit van uw medewerkers. Bent u op zoek naar een geschikte groenvoorziening op uw kantoor of in uw bedrijfsruimte? Ook dan kan Zador u van dienst zijn. Onze plantenbakken zijn aan te passen naar uw wensen. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld ook voor extra groteplantenbakken kunnen zorgen die passen bij het interieur van uw kantoor, of de plantenbakken een gewenst formaat kunnen geven zodat ze mooi passen in een hoek of open ruimte. U kunt naast de afmeting ook de vorm kiezen: wat denkt u bijvoorbeeld van een RVS plantenbak rond, een RVS plantenbak rechthoek of eenRVS plantenbak vierkant?

metalen plantenbak

Afwerking passend bij uw interieur

Omdat niet alle situaties dezelfde zijn is het mogelijk om de plantenbak helemaal naar uw wensen te maken. De plantenbakken worden gemaakt van verzinkte staalplaat. Deze staalplaat wordt afgewerkt in een poedercoating in de door u gewenste ral-kleur. Dat betekent dat u de plantenbakken perfect kunt laten matchen bij uw interieur en dat u niet bang hoeft te zijn dat de plantenbakken ongeschikt zijn voor in uw huis. Ook in een bedrijfs- of kantoorruimte kan dit een ideale uitkomst zijn. U kunt de plantenbakken namelijk helemaal aanpassen naar de door u gewenste look. Bent u op zoek naar een meer industriële afwerking voor in een modern interieur? Wij bieden ook een uitvoering in warmgewalste plaat afgewerkt in olie. Naast staalplaten kunt u ook plantenbakken laten maken van cortenstaal en RVS.

Materiaalkeuze

Zador levert plantenbakken van staalplaat, RVS of cortenstaal. De kostprijs van RVS ligt wat hoger vanwege het gewicht en het feit dat het veel nikkel bevat, waardoor de kostprijs ook bepaald wordt door de nikkelprijzen. Staal bevat weinig van deze grondstof waardoor de prijs hierdoor minder sterk wordt beïnvloed. Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit een samenvoeging van ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Deze combinatie zorgt voor een dichte oxidatielaag, ook wel patinalaag of roestlaag genoemd. Cortenstaal heeft een kenmerkend bruin geroest uiterlijk en wordt vaak in buitenruimtes of industriële interieurs gebruikt.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie over andere mogelijkheden en toepassing van metaal op maat? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag en denken met u mee!