Metalen plantenbakken op maat; dit zijn de mogelijkheden

08 november 2017

Planten vormen een zacht onderdeel van de inrichting. Mensen vinden planten in huis of op kantoor vaak prettig. Alsof de natuur van buiten naar binnen komt. Planten zijn niet alleen decoratief. Sommige planten zorgen voor meer zuurstof in huis of kunnen zelfs de lucht zuiveren. Dat betekent schonere én frissere lucht in huis of op kantoor, dat ook nog eens prettiger werkt. Een goede plantenbak maakt het plaatje af! Maar wat zijn de mogelijkheden voor metalen plantenbakken op maat?

Plantenbak op maat

Planten kunnen een mooie aandachtstrekker zijn in het interieur. De planten kunt u plaatsen in een standaard plantenbak van het tuincentrum. Ook leveren bedrijven die groen op kantoren verzorgen vaak planten in bakken aan. Maar deze plantenbakken zijn geen echte blikvangers. Ook bent u gebonden aan speciale maten waarin speciale planten passen. Afwijken hiervan is niet altijd mogelijk. Tenzij u een plantenbak op maat laat maken. Zador maakt stalen plantenbakken op maat. In overleg met u wordt de bak naar uw wensen gemaakt. De plantenbakken zijn verrijdbaar zodat u de indeling van huis of kantoor makkelijk kunt veranderen en de planten een nieuw plekje krijgen. De verrijdbare plantenbakken kunnen in bijna ieder gewenste maat en afwerking worden gemaakt.

Materiaal en afwerking

Omdat niet alle situaties dezelfde zijn is het mogelijk om de plantenbak helemaal naar uw wensen te maken. De plantenbakken worden gemaakt van verzinkte staalplaat. Deze staalplaat wordt afgewerkt in een poedercoating in de door u gewenste ral-kleur. Voor bedrijven is dat laatste interessant. De keuze uit ral-kleuren betekent dat u de plantenbak kunt laten aansluiten op de huisstijl van uw bedrijf. Ook thuis kan dat een pré zijn, zo kunt u eenheid creëren met de kleuren van uw inrichting. Daarnaast is het mogelijk de plantenbakken een industriële uitstraling te geven met een uitvoering van warmgewalste plaat afgewerkt in olie. Naast staalplaten kunt u ook plantenbakken laten maken van cortenstaal en RVS.

Verschil in materialen

Zador levert plantenbakken van staalplaat, RVS of cortenstaal. RVS is zwaarder dan staal. Ook is de kostprijs van RVS hoger dan die van staal. RVS bevat veel nikkel en dus wordt de kostprijs van RVS voor een groot deel bepaald door de nikkelprijzen. Staal bevat weinig van deze grondstof, de prijs wordt hierdoor minder sterk beïnvloed. Cortenstaal is een metaallegering die bestaat uit een samenvoeging van ijzer, koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Deze combinatie zorgt voor een dichte oxidatielaag, ook wel patinalaag of roestlaag genoemd. Cortenstaal heeft een kenmerkend bruin geroest uiterlijk.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie over andere mogelijkheden en toepassing van metaal op maat? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag en denken met u mee!