Stalen frames: wat zijn de mogelijkheden?

09 januari 2019

De vraag naar stalen frames neemt de afgelopen jaren toe. Ze worden bijvoorbeeld steeds meer gebruikt in horecagelegenheden en detailzaken en ook interieurbouwers gebruiken steeds vaker staal. Zo zien we bijvoorbeeld dat steeds meer particulieren meubels kopen met stalen frames. Niet gek ook, want solide stalen frames zijn betrouwbaar en stevig. Bovendien kunnen ze voor ontzettend veel doeleinden gebruikt worden en kun je er een moderne of juist industriële look mee creëren. Bent u benieuwd waarvoor stalen frames zoal gebruikt kunnen worden? Dit zijn enkele van de mogelijkheden!

1. De bar in uw horecazaak

In de meeste horecagelegenheden is de bar de blikvanger van de zaak. Stoer en authentiek is helemaal in en het gebruik van stalen frames kan u helpen om deze sfeer te creëren. De stalen frames worden altijd op maat gemaakt. Daardoor kunt u hiermee in iedere ruimte een bar realiseren die aan uw wensen voldoet. Kiest u bijvoorbeeld voor robuust, gewaagd of juist heel strak en modern?

stalen bar frames

2. Een scheidingswand

In woningen, winkels en horecazaken is het soms wenselijk om grote ruimtes op te delen in kleinere vertrekken. Een scheidingswand met een stalen frame, al dan niet met glazen ramen, kan hiervoor zorgen. Dankzij een stalen scheidingswand creëert u bovendien eenvoudig de zo populaire industriële look. De wand wordt altijd op maat gemaakt, waardoor hij ongetwijfeld perfect in uw interieur zal passen.

staal in meubels

3. Prachtige, robuuste meubels

Meubels met een stalen frame hebben een krachtige, stoere look en passen perfect in een industrieel interieur. Bovendien is met staal bijna alles mogelijk. Wat dacht u van een uniek badkamermeubel van steigerhout met stalen poten? Of bijvoorbeeld een op maat gemaakte eetkamer, voorzien van een prachtig stalen onderstel? Ook kasten, salontafels en tuinmeubilair kunnen gemaakt worden met gebruikmaking van stalen frames.

4. Krukken en wijnrekken

Eerder al bespraken we de mogelijkheden van het gebruik van staal bij het maken van een bar. Om de look door te trekken in de gehele zaak, zijn er echter nog veel meer mogelijkheden. Zo staat een stalen onderstel prachtig bij barkrukken. Daarbij kunt u kiezen voor een houten of bijvoorbeeld luxe lederen zitting. Natuurlijk staan deze krukken ook mooi in een particulier interieur. Een andere blikvanger die gemaakt kan worden van staal, is een groot wijnrek. Zo kan van een stalen frame een wijnrek gemaakt worden wat de gehele wand beslaat. Een prachtige toevoeging aan elk interieur!

Wilt u meer informatie of bent u op zoek naar een professional die met u kan meedenken over het gebruik van stalen frames of staalbewerking op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij voorzien u graag van een uitgebreid advies!