Stalen frames: wat zijn de mogelijkheden?

09 september 2020

De vraag naar stalen frames neemt de afgelopen jaren toe. Ze worden steeds meer gebruikt in horecagelegenheden en detailzaken, maar ook interieurbouwers gebruiken steeds vaker staal. Zo zien we dat steeds meer particulieren meubels kopen met stalen frames. Niet gek ook, want staal is solide en dus betrouwbaar. Bovendien kunnen stalen frames voor ontzettend veel doeleinden gebruikt worden en kan er een moderne of juist industriële look mee gecreëerd worden. Bent u benieuwd waarvoor stalen frames zoal gebruikt kunnen worden? Lees dan gauw verder, want in dit artikel beschrijven wij 6 uiteenlopende mogelijkheden.

Staal (ook wel metaal of RVS) kent een veelzijdige toepasbaarheid, waardoor er in veel sectoren en branches gebruik van wordt gemaakt. Wij van Zador leveren halffabricaten en eindproducten aan die sectoren en branches, waarbij we onder andere aan de slag gaan met bewerkt metaal. Een aantal van de eindeloze mogelijkheden van staal hebben we opgenomen in ons online assortiment.

1. Scootmobielbergingen, rolstoelonderdelen, zitelementen

Een van die mogelijkheden betreft de zorgsector. In samenwerking met fabrikanten in deze sector, hebben wij verschillende bergingen voor scootmobiels ontworpen, geproduceerd en geleverd. Hierbij is rekening gehouden met de eisen van gemeenten. Behalve dat wij plaat kunnen bewerken, beschikken wij ook over een semi-automatische doorbuigmachine waarmee buis op een gecontroleerde manier kan worden gebogen, verdraait en verplaatst. Hierdoor blijven kwaliteit – ook vanwege de verkregen TNO-keur voor crashtesten – en reproduceerbaarheid gewaarborgd. De gebogen delen worden vervolgens toegepast in bijvoorbeeld rolstoelonderdelen en zitelementen.

2. De bar in uw horecazaak

In de meeste horecagelegenheden is de bar de blikvanger van de zaak. Stoer en authentiek is helemaal in en het gebruik van stalen frames kan u helpen om deze sfeer te creëren. De stalen frames worden altijd op maat gemaakt. Daardoor kunt u hiermee in iedere ruimte een bar realiseren die aan uw wensen voldoet. Kiest u bijvoorbeeld voor robuust, gewaagd of juist heel strak en modern?

stalen bar frames

3. Een scheidingswand

In woningen, winkels en horecazaken is het soms wenselijk om grote ruimtes op te delen in kleinere vertrekken. Een scheidingswand met een stalen frame, al dan niet met glazen ramen, kan hiervoor zorgen. Dankzij een stalen scheidingswand creëert u bovendien eenvoudig de zo populaire industriële look. De wand wordt altijd op maat gemaakt, waardoor hij ongetwijfeld perfect in uw interieur zal passen.

staal in meubels

4. Krukken en wijnrekken

Eerder al bespraken we de mogelijkheden van het gebruik van staal bij het maken van een bar. Om die look door te trekken in de gehele zaak, zijn er nog veel meer mogelijkheden. Zo staat een stalen onderstel prachtig bij barkrukken. Daarbij kunt u kiezen voor een houten of bijvoorbeeld luxe lederen zitting. Natuurlijk staan deze krukken ook mooi in een particulier interieur. Een andere blikvanger die gemaakt kan worden van staal, is een groot wijnrek. Zo kan van een stalen frame een wijnrek gemaakt worden, dat tevens de gehele wand beslaat. Een prachtige toevoeging aan ieder interieur!

5. Prachtige, robuuste meubels

Meubels met een stalen frame hebben een krachtige, stoere look en passen perfect in een industrieel interieur. Bovendien is met staal bijna alles mogelijk. Wat dacht u van een uniek badkamermeubel van steigerhout met stalen poten? Of bijvoorbeeld een op maat gemaakte eetkamertafel, voorzien van een prachtig stalen onderstel? Ook kasten, salontafels en tuinmeubilair kunnen gemaakt worden met gebruikmaking van stalen frames.

6. Afvalbakken

Een andere mogelijkheid waar stalen frames aan ten grondslag liggen, zijn RVS afvalbakken. Wellicht heeft u er nooit bij stilgestaan, maar ook vuilnisbakken moeten aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten ze opvallen, zodat voorbijgangers er gebruik van kunnen maken, waardoor er wordt bijgedragen aan een schoner straatbeeld én een schoner milieu. Daarnaast moeten afvalbakken passen binnen dat straatbeeld,. Dat wil zeggen dat er ook over het ontwerp en de mogelijkheden (eenvoudig in gebruik, eenvoudig te ledigen, eenvoudig in onderhoud) goed nagedacht moet zijn. Om al deze redenen worden vuilnisbakken veelal gemaakt van staal. Zoals bekend, is RVS een onderhoudsarm materiaal, dat tevens uitermate goed bewerkbaar is. Wij van Zador kunnen stalen frames op maat voor u omtoveren tot afvalbakken op maat. Wij beschikken over een eigen productieafdeling, waardoor vrijwel alle soorten en maten vuilnisbakken geproduceerd kunnen worden.

Meer weten over de mogelijkheden van stalen frames op maat?

Wilt u meer informatie of bent u op zoek naar een professional die met u kan meedenken over het gebruik van stalen frames of staalbewerking op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien u graag van een uitgebreid advies!