Plaatbewerking voor bedrijven; dit bieden wij

01 maart 2018

In verschillende sectoren wordt rvs-plaatwerk toegepast. Zo levert Zador rvs-plaatwerk producten voor de petrochemische industrie, interieurbouw, industriële keukens en bouwsector. Niet alleen standaardproducten maar ook rvs-maatwerk. Benieuwd welke vormen van plaatbewerking wij bieden? U leest het hier. 

Lasersnijden

Lasersnijden is een vorm van metaalbewerking waarbij een vlak product met uiterste precisie en hoge snelheid wordt uitgesneden. Bijvoorbeeld in een patroon of in een vooraf ingestelde vorm. Het lasersnijden gebeurt bij ons vrijwel braamloos en tevens erg nauwkeuring. Bij Zador is lasersnijden mogelijk op verschillende materialen zoals metaal, rvs, staal en aluminium.

Kanten en buigen

Voor het kanten of zetten van metaal bent u ook bij ons aan het goede adres. Onze ervaren medewerkers hebben de beschikking over twee moderne kantbanken met een lengte van 3 meter. Deze kantbanken hebben bovendien een tonnage van 175 ton, waarmee wij materialen tot 5 mm dik kunnen zetten over deze hele lengte. Ook beschikt Zador over de mogelijkheden om buizen te buigen. Een geautomatiseerde doorbuigmachine maakt onze mogelijkheden op het gebied van metaalbewerking oneindig divers.

Lassen

Lassen is het verbinden van materialen door gebruik van druk en/of warmte. Bij lassen wordt op de verbindingsplaats een stof aangebracht, waardoor de twee materialen met elkaar verbonden worden. Wij hebben verschillende technieken in huis voor rvs lassen:

  • Electrode lassen: dit is de meest eenvoudige vorm van lassen. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een afsmeltende electrode die ontstaat doordat er een elektrische boog getrokken wordt tussen het metaal en een electrode.
  • MAG lassen: beter bekend als CO2 lassen. Bij deze techniek wordt er continu een zogeheten draad aangevoerd die ervoor zorgt dat de boog in stand wordt gehouden. Behalve voor rvs is deze lasmethode geschikt voor ijzer en aluminium.
  • TIG lassen: Hierbij wordt warmte verkregen door een plasmaboog tussen een wolfraam en de stof die gelast wordt. In tegenstelling tot het MAG lassen gebruikt de TIG lastechniek een constante stroomsterkte. Er kan worden gelast met een gelijkstroom of met wisselstroom.

Poedercoaten

Veel van de producten die wij leveren zijn bedoeld om buiten te plaatsen. Regen, wind en zon kunnen de kwaliteit aantasten. Tenzij het metaal is bewerkt met een poedercoating die de buitenkwaliteit garandeert. Poedercoaten is het coaten van materialen met verf in poedervorm. Nadat de poeder is aangebracht worden de materialen in een oven verwarmd. De poeder wordt vloeibaar zodat de verf goed overvloeit en uithardt tot een mooie gladde laag. Deze bewerking is uitstekend bestand tegen weersomstandigheden en blijft lang beschermend. Poedercoaten is daarom een duurzame behandeling.

Zador biedt talloze mogelijkheden op het gebied van plaatbewerking. Onze eigen productieafdeling is uitgerust met verschillende apparaten en machines om bewerkingen te verrichten aan metaal, staal en rvs. Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden!