Project: Tesla laadpalen voor Fastned

01 april 2016

tesla-laadpalen-fastned

Het aantal elektrische auto’s stijgt in Nederland flink. Zo waren er in december 2013 nog 30.000 elektrische auto’s op de weg. In oktober 2015 is dat aantal al meer dan verdubbeld; maar liefst 65.000 elektrische auto’s zijn op Nederlands kenteken geregistreerd. Er zijn een aantal merken die een (volledig) elektrische auto op de markt hebben gebracht. Denk aan BMW, Citroën, Nissan, Renault en ook Tesla.

Elektrische auto opladen

Eigenaren van deze auto’s zijn vaak genoodzaakt om onderweg op te laden, omdat het bereik van elektrische auto’s net als met brandstof auto’s een beperking heeft. Steeds meer benzinepompen en andere publieke locaties bezitten een of meerdere laadpunten. Daar komt echter ook het probleem bij kijken, niet elke auto heeft dezelfde aansluiting. Zo wijkt de aansluiting van Tesla af. Bij Fastned, het bedrijf dat op al meer dan 50 plekken in Nederland laadpunten heeft geplaatst, hebben ze hier iets op gevonden; een zuil met adapter, speciaal voor Tesla.

Tesla adapter zuil

De Tesla adapter hangt in een zuil die daar met een kabel aan vastzit. De Tesla bestuurder kan de adapter uit de zuil gebruiken om bij de laadpunten ook de Tesla op te kunnen laden. De slotkabel rolt dan uit, zodat de gebruiker deze eenvoudig kan gebruiken, maar deze niet mee te nemen is. Ook in het donker kan de gebruiker de adapter moeiteloos gebruiken doordat de zuilen voorzien zijn van LED-verlichting van Molto Luce, die geleverd zijn door Unique Brands.

Deze 50 zuilen zijn ontworpen en geproduceerd door Zador. Hieronder hebben we een impressie geplaatst van deze zuilen.

fastned adapter paal tesla