De Citybin: dé afvalbak voor een winkelstraat!

10 oktober 2018

In dit artikel vertellen wij u graag wat meer over de Citybin: dé afvalbak voor iedere winkelstraat. Om dat te kunnen doen, belichten wij eerst kort het begrip ‘publieke afvalbakken’.

Publieke afvalbakken (of vuilnisbakken)

De afvalbakken op straat of langs de weg vallen ook wel onder het kopje ‘publieke afvalbakken (of vuilnisbakken)’. Ze zijn bepalend voor het straatbeeld. Immers, ze dragen bij aan een schoner straatbeeld en dus een schoner milieu. Publieke afvalbakken moeten aan een aantal eisen voldoen:

 • Ze moeten opvallen, zodat passanten er gebruik van kunnen maken;
 • Ze moeten passen binnen het straatbeeld;
 • Ze moeten eenvoudig in gebruik zijn;
 • Ze moeten eenvoudig te legen zijn.

Mede vanwege bovenstaande eisen, wordt er goed over het ontwerp en de mogelijkheden van publieke afvalbakken nagedacht. Het onderhoud van deze vuilnisbakken speelt een grote rol. Dat is dan ook een van de belangrijkste redenen dat publieke afvalbakken over het algemeen gemaakt worden van RVS. RVS is namelijk een onderhoudsarm materiaal. Daarnaast is RVS uitermate geschikt voor de productie van publieke vuilnisbakken, omdat het zeer goed bewerkbaar is.

Verschillende types en maten

Bij Zador maken wij metaal op maat voor diverse sectoren; zo leveren wij ook RVS afvalbakken op maat. Ons assortiment bestaat uit een aantal vuilnisbakken die wij in productie hebben genomen en die wij dus kunnen leveren. Het gaat hierbij om de volgende types afvalbakken:

 • Citybin;
 • Condor;
 • Festivalbak;
 • Funbin;
 • Piramide;
 • Recreatiebak;
 • Scoop;

Citybin

De Citybin heeft een capaciteit van 240 liter. Deze afvalbak is – net als de meeste publieke afvalbakken – gemaakt van RVS. Roestvast staal 316 met een dikte van 3 millimeter om precies te zijn. Daarnaast is de afvalbak in zijn geheel geslepen in korrel 320.  Roestvast staal 316 is een duurzame materiaalsoort. Het feit dat de Citybin in zijn geheel geslepen is in korrel 320, maakt dat de afvalbak een luxe afwerking heeft. Daarmee is de Citybin ook een aanwinst voor uw winkelstraat.

Ook in uw winkelstraat?

Bij Zador beschikken wij over een eigen productieafdeling. Hierdoor kunnen wij vrijwel alle types en maten afvalbakken produceren. Dat betekent dus ook dat wij publieke afvalbakken, waaronder de Citybin, voor u op maat kunnen maken. Aan de hand van uw wensen en eisen op het gebied van inhoud, vorm, aantallen en afwerking, maken wij zelf een passend ontwerp. Zodra u met dit ontwerp akkoord gaat, nemen wij de RVS afvalbakken in productie. Bij ons geldt: de mogelijkheden zijn eindeloos!

Heeft u na het lezen van dit artikel een specifieke vraag over het ontwerp of de ontwikkeling van RVS afvalbakken? Neem dan gerust contact met ons op. Wij gaan uw uitdaging graag aan!