De mogelijkheden van RVS afvalbakken op maat

12 januari 2017

Op plekken waar veel mensen zijn, kan vuil zich eenvoudig ophopen. In zulke gevallen zijn afvalbakken nodig om te voorkomen dan men overal afval laat rondslingeren. De plaatsing van afvalbakken zorgt voor een centraal inzamelingspunt voor vuil. Hierdoor kan het eenvoudig worden geleegd en blijft de omgeving schoon en leefbaar. Toch moeten deze afvalbakken bestand zijn tegen diverse invloeden van buitenaf zoals regen, vandalisme en kou. Roestvrijstalen afvalbakken kunnen in dat geval een oplossing bieden. Daarnaast zijn er nog meer redenen om te kiezen voor RVS afvalbakken? Maar welke zijn dit en wat zijn de mogelijkheden? Wij leggen het u uit.

Waarom RVS afvalbakken?

Goede afvalbakken vallen op, kunnen eenvoudig geleegd worden en gaan lang mee. Onder andere door koud weer of vuurwerk kunnen afvalbakken het nogal eens te verduren krijgen. De kosten voor het herstellen van de afvalbakken, kan vervolgens aardig oplopen. Met RVS is daar een oplossing voor. RVS is namelijk gemaakt van een roestvaste staalsoort waardoor de duurzaamheid flink toeneemt. De term ‘roestvrij’ is overigens niet helemaal juist – roestvast staal kan namelijk wel roesten. De roest blijft echter beperkt tot aan de bovenlaag, waardoor verdere schade flink wordt beperkt of voorkomen. De samenstelling van roestvast staal varieert, maar officieel is er minimaal 11% chroom aanwezig en maximaal 1,2% koolstof. Daarmee is RVS niet alleen onderhoudsarm maar ook zeer bewerkbaar. Dit komt goed van pas wanneer afvalbakken moeten afwijken van de standaard varianten in het straatbeeld.

RVS afvalbakken

Verschillende RVS afvalbakken

Zoals eerder aangegeven is RVS eenvoudig bewerkbaar, waardoor de afvalbakken in veel verschillende vormen geproduceerd kunnen worden. Daarnaast bestaan er een aantal ‘standaard’ RVS afvalbakken die u waarschijnlijk geregeld tegenkomt op verschillende locaties. Deze afvalbakken hebben ieder hun eigen vormgeving en kenmerken, en passen daarom goed bij bepaalde locaties of situaties. Zo kan de bak strak vormgegeven worden, passend in een modern straatbeeld, of juist rustgevend waardoor de afvalbak geschikt is voor parken. Op basis van uw eigen wensen en behoeften, kunt u ook altijd een eigen afvalbak laten ontwerpen. Zo weet u zeker dat uw RVS afvalbak geheel aansluit op uw wensen, behoeften, en zorgt u voor een persoonlijke en unieke touch.

Bent u op zoek naar een geschikte partij die u kan helpen bij het ontwerpen en produceren van uw eigen RVS afvalbakken? Dan bent u bij ons van Zador aan het juiste adres! Samen met onze ontwerp- en productieafdeling kijken we graag naar wat we voor u kunnen betekenen. Indien u vragen heeft of graag meer informatie wilt hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!