RVS bewerken: hoe werkt dit?

09 februari 2022

RVS is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het wordt gebruikt voor talloze toepassingen: van infrastructuur tot petrochemie en van interieur tot exterieur. Bij Zador hebben wij ervaring met uiteenlopende toepassingen van RVS bewerken. We leggen u hier graag meer over uit in deze blog.

Zo werkt machinaal RVS bewerken

RVS is een veelzijdig materiaal dat op allerlei wijzen bewerkt kan worden. De meeste bewerkingen vinden machinaal plaats. Bij Zador werken wij met CNC gestuurde machines. Dit betekent dat we veilig en efficiënt produceren volgens de CAD-CAD methode. De door ons gebruikte productiemethoden voor RVS bewerking zijn eindeloos. Denk bijvoorbeeld aan het knippen, snijden of zagen van staal, maar ook aan ponsen, stampen, buigen en kanten. Met onze professionele kantbanken kunnen we materiaal tot 5mm dik omkanten tot een lengte van wel 3 meter lang. Onlangs investeerden we in een nieuwe CO2 lasersnijmachine, waardoor onze productiemogelijkheden op het gebied van maximale plaatafmeting, plaatdikte en productiesnelheid nog verder zijn vergroot.

De mogelijkheden van RVS lassen

Een andere veelgebruikte manier van RVS bewerking is lassen. Voor RVS lassen gebruiken wij bij Zador drie verschillende technieken: RVS lassen met elektrode, MIG/MAG RVS lassen en RVS lassen met TIG. Wilt u meer weten over deze technieken of de toepassingen waarvoor zij worden gebruikt? Lees dan ook eens dit artikel waarin de verschillende lastechnieken uitgebreid worden behandeld.

RVS op maat produceren

Dat RVS met name machinaal wordt bewerkt, betekent niet dat er geen maatwerk mogelijk is. Integendeel: de CAD-CAD software staat productie in zowel kleine als grote oplage maatwerk toe. Door jarenlange ervaring in de metaalbewerkingsindustrie, weten de professionals van Zador een antwoord op al uw vraagstukken. Door ons geproduceerd RVS op maat vindt u bijvoorbeeld terug in RVS keukens, betaalsystemen, toegangszuilen, displays en winkelrekken.

Wilt u uw ideeën realiseren in een RVS oplossing? Wij denken graag met u mee! Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.