RVS buitenkasten: 4 verschillende mogelijkheden en afwerkingen

30 januari 2019

Voor uiteenlopende branches worden buitenkasten gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan gasverdeelkasten, schakelkasten en montagekasten voor watermanagement. Het is van het grootste belang dat dit soort kasten een goede bescherming bieden tegen invloeden van buitenaf zoals weersomstandigheden en vandalisme. Roestvrijstaal biedt die bescherming. Daarnaast zijn er nog verschillende afwerkingen, variaties en opties die ervoor zorgen dat de buitenkast aan alle eisen en voorwaarden voldoet.

1. RVS gasverdeelkasten

Gasverdeelkasten komt u op verschillende plaatsen tegen in de vorm van afgesloten stalen behuizingen waarbinnen zich een gasverdeelinstallatie bevindt. Deze RVS buitenkasten moeten uiteraard voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van constructie, kwaliteit en duurzaamheid. Daarom maken wij gebruik van hoogwaardige materialen en productietechnieken en worden al onze gasverdeelkasten in huis geproduceerd. Hierdoor beschikken we over uitgebreide engineeringsmogelijkheden en zit u niet vast aan een standaarduitvoering en standaardafmetingen. Zo produceren we HAS gasverdeelkasten met vaste fundatie, maar ook kantelkasten met verstelbare fundatie en kantelkap. Ook een modulair opgebouwd kasstation met aan weerszijden dubbele deuren behoort tot de mogelijkheden.

RVS schakelkast

2. RVS montagekasten

Specifiek voor de sector watermanagement leveren wij al vanaf 1990 verschillende typen montagekasten; de zogenoemde moederkasten en dochterkasten. In de loop der tijd hebben we een standaardprogramma opgebouwd met 5 maatvarianten. Naast de verschillende afmetingen is een breed scala aan opties en variaties mogelijk. Bovendien kunnen we op basis van de 5 standaardmaten eenvoudig en snel diverse maatwerkproducten produceren. Denk daarbij aan:

  • verschillende typen sluitingen;
  • isolatie- en ventilatiemogelijkheden;
  • anti-wildplak- en -graffitioplossingen;
  • inbraakwering;
  • een uitneembare plint;
  • een montagebord;
  • poedercoat afwerking;
  • optionele fundatie en betonnen sokkel.

3. RVS schakelkasten

Installatie- en schakelkasten worden veelvuldig gebruikt in de infrastructuur-, elektrotechniek- en telecommunicatiebranche. Speciaal voor deze sectoren hebben we RVS schakelkasten ontwikkeld die geschikt zijn voor 19 inch apparatuur. Mede dankzij de uitstekende ventilatie en hoogwaardige isolatiematerialen blijft uw apparatuur onder alle omstandigheden op de juiste temperatuur. Bovendien zijn deze buitenopstellingskasten zeer goed bestand tegen stof en weersinvloeden. Ook als u specifieke wensen heeft op het gebied van inbraak, temperatuur- of vochtregulatie, dan is dit mogelijk.

4. RVS luiken

Naast de genoemde ombouwkasten, kunt u bij ons ook terecht voor robuuste aluminium opbouw- of afdekluiken met een RVS 304 of 316 valrooster. Dit kan een enkel luik of een dubbel luik zijn in iedere gewenste dagmaat. Het aluminium frame van 10 millimeter vormt de basis van het buitenluik. De luiken zijn voorzien van een aluminium 5-traansplaat deksel en eventueel één of meer gasdrukveren waardoor ze zeer licht bedienbaar zijn. Uiteraard voldoen alle RVS luiken qua veiligheid aan de geldende Arbowetgeving.Tot slot geldt voor al onze RVS buitenkasten dat u zelf de gewenste RAL-kleur kunt bepalen, die uiteraard wordt aangebracht in de optimale buitenkwaliteit poedercoating.

Wilt u meer informatie over onze RVS buitenkasten of luiken? Onze specialisten kunnen u er alles over vertellen. Bij Zador produceren we zowel in kleine als grotere oplages. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden!