RVS plaatwerk op maat? Het kan!

13 juni 2018

RVS is een metaal dat geschikt is voor allerlei toepassingen. In de eerste plaats omdat het roestvast staal goed bestand is tegen extreme omstandigheden. Dit betekent dat het goed buiten of in een vochtige omgeving kan staan zonder dat de stevigheid en dus de beschermende functie afneemt. Dat is een hele belangrijke eigenschap van RVS. Maar behalve dat het een duurzaam metaal is, kan het ook nog eens goed bewerkt worden. RVS plaatwerk is dan ook goed te verwerken in maatwerk. Hoe verwerken wij bij Zador dit?

Het machinepark

Om RVS te kunnen verwerken, is het nodig dat de juiste machines beschikbaar zijn. Zador Metaalwarenfabriek beschikt over CNC gestuurde machines en produceert volgens de CAD-CAM methode, waardoor de productie efficiënt en betrouwbaar verloopt. Binnen Zador zijn de volgende productiemogelijkheden: knippen, lasersnijden, ponsnibbelen, ponsen, stampen, buizen buigen, zagen, boren, CNC kanten en walsen, Argon/Co2/punt-/stiftlassen, ontvetten en poedercoaten. De twee kantbanken hebben een lengte van 3 meter en hebben een tonnage van 175 ton; dat betekent dat materialen tot 5mm dik kunnen worden gezet over deze lengte. Met de CO2 lasersnijmachine Bystar 3015 4KW zijn de productiemogelijkheden vergroot met betrekking tot maximale plaatafmeting, plaatdikte en productiesnelheid. Door de aanschaf van een volautomatische lintzaagmachine neemt de doorloopsnelheid toe terwijl de nauwkeurigheid gewaarborgd blijft.

Plaatbewerking van roestvast staal

Veel van de producten die Zador levert, bestaan voor een deel uit bewerkte platen van RVS. Plaatbewerking van staal en roestvast staal behoort dan ook tot de kernactiviteiten. Het lasersnijden van staal staat veelal aan de basis van verschillende staalconstructies en RVS constructies. RVS plaatwerk wordt toegepast in diverse sectoren waar producten voor worden gemaakt zoals de petrochemische industrie, de interieurbouw en de bouwsector. Soms zijn dit standaard producten maar steeds regelmatiger wordt ook RVS maatwerk gevraagd en is staalbewerking nodig. Dat is geen probleem, dankzij de machines waar Zador over beschikt. Naast plaatbewerking beschikt Zador ook over de mogelijkheden om buis te buigen. Een geautomatiseerde doorbuigmachine maakt de mogelijkheden op het gebied van metaalbewerking veelzijdig.

Voorbeeld van maatwerk

RVS is een metaal dat voor allerlei sectoren en toepassingen kan worden verwerkt. In grote aantallen maar ook als RVS op maat nodig is. Van grote projecten tot kleine en fijnere toepassingen. RVS plaatwerk op maat wordt gebruikt voor complete RVS keukens, met name in de horeca en industrie. Maar ook in restaurants en winkels is RVS terug te vinden. Denk daarbij aan winkelrekken, displays, afscheidingsschermen en toegangszuilen. Bij tankstations is RVS plaatwerk te vinden in de tank- en betaalsystemen. En zo zijn er eindeloos veel voorbeelden te geven van dingen die Zador kan maken. Voor elke toepassing is weer een andere aanpak vereist!

Wilt u meer informatie over RVS plaatwerk op maat? Wilt u advies wat voor u de beste oplossing kan bieden? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!