RVS schakelkasten op maat; wat zijn de mogelijkheden?

09 oktober 2019

Buitenopstellingskasten, montagekasten of straatkasten. Zo worden RVS schakelkasten ook wel genoemd. In dit artikel vertellen wij u meer over de specificaties, de mogelijkheden en de toepassingen van onze RVS schakelkasten, die overigens voor u volledig op maat gemaakt kunnen worden.

De specificaties van RVS buitenopstellingskasten

Als het aankomt op de specificaties van onze RVS schakelkasten, kunnen wij u vertellen dat Zador 19 inch schakel- en installatiekasten produceert, die in verschillende maten en uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Eventuele specifieke aanpassingen of wensen met betrekking tot kwaliteitseisen op het gebied van inbraak, temperatuur- en vochtregulatie zijn eveneens mogelijk. Dat houdt in dat de schakelkasten, ook wel buitenopstellingskasten genoemd, voor u volledig op maat gemaakt kunnen worden passend bij de oplossing die u zoekt. Verder kunnen wij u vertellen dat onze RVS schakelkasten speciaal zijn ontwikkeld om stof, weer en wind te doorstaan.

Andere mogelijkheden van RVS montagekasten

De ventilatie- en isolatiematerialen maken dat onze RVS schakelkasten geschikt zijn om 19 inch apparatuur mee op de juiste temperatuur te houden. Door daarnaast te kiezen uit verschillende opties, waaronder verwarming of airconditioning, kunt u de temperatuur zelfs regelen! De schakelkasten, ook wel montagekasten genoemd, worden standaard in RVS 304 materiaal geleverd, maar u kunt ook een keuze maken uit een van de andere materialen. Onze RVS schakelkasten worden afgewerkt met een poedercoating, die de buitenkwaliteit garandeert. Behalve dat u kunt kiezen uit andere materialen, kunt u ook kiezen uit verschillende RAL-kleuren, een anti-wild plak laag en een anti-graffiti plak laag. Andere mogelijkheden zijn onder meer een fundatie en betonnen sokkel, een uitneembare plint en een montagebord. Een breedtevariatie 1 of 2 19 inch racks is ook mogelijk, evenals een hoogtevariatie HE.

De toepassingen van RVS straatkasten

Zoals eerder beschreven, worden onze RVS schakelkasten afgewerkt met een poedercoating, waardoor ze uitstekend buiten te plaatsen zijn. Om die reden komt u de straatkasten – een ander woord voor schakelkasten – vooral tegen in de telecom- en energiesector en het watermanagement. Zo maken telecombedrijven veelvuldig gebruik van onze RVS schakelkasten om de kabelverbindingen voor het telefoonverkeer mee te reguleren. Gemeenten gebruiken ze juist voor elektriciteits- en kabelvoorzieningen. Denkt u maar aan de kasten die u ziet bij parkeerverwijssystemen of bij verkeersregelinstallaties, zoals stoplichten. Functionele eisen bepalen waar de straatkasten worden geplaatst. Het onderhoud ervan, alsmede het schoonmaken, is vaak een taak van de leverancier. Voor energiebedrijven is het van belang dat de schakelkasten in weer en wind ervoor zorgen dat de apparatuur en bedrading – nodig voor onze energie – veilig blijft. Wij kunnen u ervan verzekeren dat u daarvoor bij ons aan het juiste adres bent!

Aangezien Zador beschikt over een eigen ontwerp- en productieafdeling, kunnen wij RVS schakelkasten voor u op maat maken. Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen naar aanleiding van het lezen van dit artikel. Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten denken graag met u mee!