RVS Schakelkasten op maat

21 december 2015

Een schakelkast is een kast dat vaak van een staal of metaal gemaakt is, die geplaatst is op straat of tegen een muur. Binnenin deze kasten bevinden zich vaak elektronische componenten. Om de elektriciteit te beschermen wordt hiervoor vaak zo’n schakelkast gebruikt. Je vindt ze dan bijvoorbeeld ook vooral bij verkeerslichten. Ze worden ook veel gebruikt door kabel- en telecombedrijven. Schakelkasten worden ook ingezet als tijdelijke opslag voor winkeliers als zogeheten dropbox, waarmee ze dieven om de tuin willen leiden. Het is dus duidelijk dat schakelkasten er voor veel verschillende toepassingen zijn. Elke toepassing vereist weer andere mogelijkheden en opties. Bij ZADOR maken we daarom RVS schakelkasten op maat. De mogelijkheden hiervan lichten we toe in dit artikel.

RVS materiaal voor schakelkasten

Bijna alle schakelkasten worden gemaakt van RVS metaal. RVS 304 is hierbij de standaard. Buiten dat dit materiaal goed te bewerken is, is het ook nog eens onderhoudsvriendelijk én stevig. RVS schakelkasten kunnen dus zonder problemen langdurige periode aan de weersomstandigheden worden blootgesteld, zonder dat de kast gaat roesten of zijn sterkte verliest. Indien gewenst is het gebruik van andere metalen voor de schakelkast is uiteraard ook mogelijk.

Veilige schakelkast

rvs schakelkast met inbraakbeveiligingOnze schakelkasten worden voorzien van een 3-puntssluiting met inbraakbeveiliging. We noemden al de toepassing van schakelkasten voor telecombedrijven; voor hen is het erg belangrijk dat onbevoegden geen toegang krijgen tot deze schakelkasten. Maar ook winkeliers die een schakelkast inzetten als dropbox zijn gebaat bij een veilige opslag. Zo kan een kast ook nog worden afgeleverd met inbraakwering.

Opties voor schakelkasten

De schakelkasten op maat van ZADOR kunnen op verschillende manieren worden afgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan de kleur. We leveren de kasten in diverse RAL-kleuren. Maar ook toepassingen voor anti-wildplak en anti-graffiti behoren tot de opties. Hiermee is de schakelkast beschermd tegen zowel het plakken van stickers als graffiti. Er zijn ook verschillende mogelijkheden op het gebied van isolatie en ventilatie. Kortom, een RVS schakelkast op maat, is ook bij ons ook echt op maat.

Meer weten over RVS schakelkasten op maat?

Naast deze zijn er nog talloze mogelijkheden voor onze schakelkasten op maat. Neem hiervoor gerust contact op met ons of bekijk de productpagina.