Staalbewerking voor de maritieme industrie

07 juni 2017

Binnen de maritieme sector wordt gewerkt met vele soorten materialen. Om schepen te bouwen wordt voor het schip – zowel voor het interieur als het exterieur – gewerkt met staal. Dit staal wordt bewerkt en gebruikt voor duurzame omkastingen van regelsystemen. Maar ook onderdelen die zichtbaar zijn en zorgen voor een perfect uiterlijk van de boot worden vaak gemaakt van staal. Zowel voor de kleinere boten als de grote zeewaardige schepen. Staal is duurzaam en dat is van belang op het water. Staalbewerking voor de maritieme industrie, wat is er mogelijk?

Omkasting van regelsystemen

Regelsystemen zijn terug te vinden op schepen die zeewaardig zijn of transportschepen voor de binnenwateren. Om veilig te varen en alle processen op de schepen te bewaken, zijn deze uitgerust met zeer veel meetapparatuur en andere technische machines die deze processen ondersteunen. Deze apparatuur is kwetsbaar en kostbaar en moet dus goed beschermd zijn. De stalen omkasting voor de regelsystemen beschermt op een manier die efficiënt werken en aflezen van de gegevens niet bemoeilijkt.

omkasting van regelsysteem in maritieme industrie

Functioneel staal

De buitenkanten van schepen hebben veel te verduren. In het water, de krachten van het water zijn sterk. Er kan water op het dek komen te staan. Dit moet ook weer van het dek afkunnen. Dat kan door de spuigaten of scuppers. De scuppers zijn gemaakt van staal en zijn goed bestand tegen het vocht. Maar ook bij het afmeren van een boot kan het er ruw aan toe gaan. Boten liggen dan vaak ook vast aan een kade of in een haven waarbij ze beschermd worden door stootwillen, de zogenaamde fenders. Stootwillen of fenders voorkomen dat de boot beschadigd raakt bij het aanmeren. Stootwillen zijn gemaakt van stevig kunststof of rubber. Deze moeten bevestigd worden aan het systeem aan de boot met behulp van speciaal bevestigingsmateriaal (basisdelen en gepolijste haken) en zijn gemaakt van metaal.

fenderhook voor in de maritieme sector

Mooi gepolijst

Naast allerlei functionele mogelijkheden van staalbewerking voor de maritieme sector, is staal ook bijzonder geschikt om te gebruiken voor de zichtbare onderdelen in het interieur van een boot. Omdat staal op vele manier bewerkt en afgewerkt kan worden, is het mogelijk om dit in allerlei vormen te vervaardigen. Metaal op maat waarbij de afwerking ook vaak op maat en passend bij de boot gemaakt wordt. Het kan gaan om trappen en leuningen om het water in te gaan bij lekker weer. Maar het kan ook gaan om glad gepolijste tafelpoten met een chique uitstraling.

het interieur van een boot gemaakt van stalen onderdelen

Zador beschikt over juiste machines om bewerkingen te verrichten aan metaal, staal en rvs. Deze materialen zijn zeer geschikt voor de maritieme sector. Bent u geïnteresseerd in wat wij voor u kunnen doen? Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden!