Staal verwerkt in interieur Hotel New York

14 januari 2016

Hotel New York, Rotterdam—The Basement

In zowel retail als horeca vind je het steeds vaker terug: het gebruik van blank staal in het interieur. Maar ook thuis vindt het roestvrij stalen materiaal zijn weg. Onbewerkt staal heeft een industriële en toch moderne look, dat eigenlijk in elk interieur past, ongeacht de meubels of decoratie. Bovendien is staal een stevig en makkelijk te bewerken materiaal, hufterproof zou je kunnen zeggen. Daarom kiezen bijvoorbeeld ook veel kledingwinkels om hun kledingrekken en andere stellages op maat te laten maken van… staal! Onlangs hebben we verschillende stalen frames ontwikkeld en geplaatst voor Hotel New York in Rotterdam. Hierover vertellen we je meer in dit artikel.

Hotel New York is een hotel en restaurant dat gevestigd is in het voormalige hoofdkantoor van de Holland-Amerika lijn in Rotterdam. Begin 1900 werd het kantoor gebouwd en heeft nog steeds de karakteristieke elementen, ook van binnen. Met de verbouwing van de kelder was het belangrijk dat dit gevoel niet verloren zou gaan bij de bezoekers. Vandaar dat we de verschillende producten ook in die stijl hebben gemaakt!

retail rvs

Stalen producten in Hotel New York

Voor het interieur hebben we verschillende producten ontwikkeld en geplaatst. Zo zijn de stalen deuren bij de ingang van de Basement op maat gemaakt. De tochtsluis die daaraan vast zit is daar tevens van onderdeel van. De hekken rondom tafels, verhogingen en de tafelframes zijn ook op maat gemaakt.

december 2015 638

Behandeling van het blanke staal

Al deze materialen zijn zo behandeld dat ze de karakteristieke look van Hotel New York in stand houden. In dit geval draagt het blanke staal juist niet bij aan een moderne, maar juist een oude inrichting. Bij Zador kunnen we veel verschillende soorten afwerkingen aanbieden die het staal en daarmee een interieur een geheel eigen look geven! Zo zijn de kozijnen van Hotel New York geolied voor een nette afwerking.

Foto’s Hotel New York Basement

hotel new york rvshotel new york basement