Stalen kozijnen; alles wat je erover moet weten!

09 december 2020

Staal is een legering van een zeer hard ijzer gecombineerd met een half tot twee procent koolstof. In tegenstelling tot bijvoorbeeld gietijzer, dat een hoger koolstofgehalte heeft, kan staal – mede vanwege z’n beperkte koolstofgehalte – warm vervormd worden. Staal heeft daardoor een goede bewerkbaarheid. Het ruime aanbod aan keuze maakt verder dat staal een veelgebruikt constructiemateriaal is. Zo wordt er wereldwijd jaarlijks ongeveer 1600 miljoen ton staal geproduceerd. De mogelijkheden zijn eindeloos en het fijne aan staal is dat het een onderhoudsarm materiaal is. Behalve in de horeca wordt er dan ook in de retail en door particulieren steeds vaker gekozen voor het gebruik van stalen producten, waaronder stalen kozijnen, deuren, frames, meubilair en plantenbakken. In dit artikel vertellen wij je alles wat je over stalen kozijnen en staalbewerking moet weten.

Kozijnen van staal

Door middel van staalbewerking kunnen producten op maat worden gemaakt, die vervolgens voor tal van diverse doeleinden kunnen worden ingezet. Een van die mogelijkheden is stalen binnenkozijnen. Stalen kozijnen kunnen een klassieke look aan je interieur geven. Echter, ze zijn ook goed te combineren in een interieur met een wat meer moderne look. Het soort afwerking van de stalen kozijnen maakt dat het óf zorgt voor die meer klassieke óf die meer moderne touch. Bij ons van Zador kun je namelijk kiezen voor een glanzend of geolied oppervlak en een rauwe of robuuste afwerking, waarbij de lasnaden nog goed zichtbaar zijn. Het gebruik van stalen kozijnen is een trend en kan eventueel gecombineerd worden met stalen deuren, frames, meubilair en/of plantenbakken.

De voordelen van staal

Wij noemden het net al even, buiten dat staal een onderhoudsarm materiaal is, heeft het een goede bewerkbaarheid, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn en het een ruim aanbod aan keuze heeft. Daarnaast hebben stalen producten, zoals stalen kozijnen, deuren, frames, meubilair en plantenbakken een snellere bouwtijd. Het kan direct worden toegepast, omdat de onderdelen in de meeste gevallen al voorgefabriceerd zijn. Staal kent verder een hoge flexibiliteit, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld beton, waardoor het eenvoudig achteraf aangepast kan worden, zelfs als het al geplaatst is.

Staalbewerking op maat

Wij van Zador zijn al meer dan 70 jaar actief in de metaalwaren. Als totaalaanbieder zijn wij gericht op projectmatig en hoogwaardig werk van kleine tot middelgrote series. Doordat wij meedenken in de ontwikkelingsfase en beschikken over voldoende engineering mogelijkheden en engineering capaciteit, weten klanten ons te vinden. Daarnaast zijn wij mede dankzij ons breed uitgeruste machinepark – alles onder een dak: van ontwerp en ontwikkeling tot gepoedercoat product – sterk in het maken van eindproducten op maat. Behalve ontwerp, ontwikkeling en gepoedercoat product, kunnen wij ook de plaatsing van stalen kozijnen, deuren, frames, meubilair en plantenbakken verzorgen.

Wil je meer weten over stalen kozijnen en staalbewerking of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!