Stroomverdeelkasten; de mogelijkheden op een rijtje!

16 mei 2018

Een van de belangrijke producten in het assortiment van Zador zijn de RVS buitenkasten. Juist omdat RVS goed blijft in de diverse weersomstandigheden en bestand is tegen vandalisme. Bovendien kan RVS tegen water en is het materiaal goed op maat te maken. De buitenkasten gemaakt van RVS hebben dan ook een hele lange levensduur. De eigenschappen van roestvast staal maken dat dit een geschikt metaal is voor de watermanagement sector. De stroomverdeelkasten die Zador maakt, worden dan ook met name toegepast in deze sector. Wat zijn de mogelijkheden?

De verschillende modellen

De stroomverdeelkasten zijn leverbaar in diverse uitvoeringen. Allereerst is er de kast met steekdeur. Naast de montagekast met steekdeur worden de kasten ook gemaakt in varianten met 1 deur, 2 deuren of 3 deuren. De kasten zijn leverbaar in diverse RAL-kleuren en in diverse maten. Als de gewenste maat er niet bij is kan een stroomverdeelkast op maat gemaakt worden. Ook kunnen ze eventueel naar wens worden uitgevoerd met een uitsparing in het dek voor een storingslamp. De kasten zijn standaard voorzien van onder andere een montagebord, een tekeninghouder, espagnolet sluitingen en deur uithouders.

De afwerking

Omdat de stroomverdeelkasten vaak in de buitenruimte of in de watermanagement sector worden toegepast moet de kast bestand zijn tegen zware omstandigheden. De apparatuur in de buitenkast moet droog en veilig blijven. Allereerst is het materiaal waar de kast van wordt gemaakt, RVS 304 1.25 of 2 mm, goed bestand tegen extreme omstandigheden. Bovendien is de kast afgewerkt in een buitenkwaliteit poedercoat die zorgt dat het materiaal niet wordt aangetast. Naast deze afwerking heeft u de mogelijkheid om de kast te voorzien van anti-wildplak en anti-graffiti afwerking. Op deze manier blijft de buitenkast herkenbaar en netjes. Soms is het nodig om de inhoud van de kast te extra te beschermen tegen de weersomstandigheden, zoals extreme koude, vocht of juist warmte. De montagekast kan dan worden uitgerust met extra isolatie en/of ventilatie. De stroomverdeelkast is uiteraard zo gemaakt dat deze inbraakwerend is.

Keuze uit RAL kleuren

Omdat Zador een eigen productieafdeling heeft is het mogelijk om de stroomverdeelkast passend te maken bij bijvoorbeeld uw huisstijl. Vandaar dat u de keuze heeft uit diverse RAL-kleuren, die uiteraard ook worden aangebracht in de optimale buitenkwaliteit poedercoating.

Op maat gemaakt

Niet altijd past een standaard maat voor een stroomverdeelkast. Soms is het nodig om deze op maat te laten maken, omdat de vereisten in de maatvoering anders zijn dan die in het assortiment zitten. Bij Zador is het mogelijk om de stroomverdeelkast op maat te maken. Zo kan ook uw montagekast gemaakt worden exact volgens uw wensen. Zador kan deze in hoge aantallen produceren, dankzij een eigen productieafdeling. Ook is het mogelijk om de kasten te leveren met fundatie en betonnen sokkel. Standaard zijn de hoogte maten S ( 770mm) M (1150mm) en L (1450mm) maar op maat maken naar de gewenste maatvoering is uiteraard ook mogelijk.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag met u mee naar de mogelijkheden voor het op maat maken van stroomverdeelkasten.