3 voordelen van een gasverdeelkast

18 januari 2018

Overal op straat staan ze; gasverdeelkasten. Ze zijn zo gestandaardiseerd in het straatbeeld dat ze u waarschijnlijk niet eens meer opvallen. Deze kasten hebben een hele belangrijke functie. Zij verzorgen de distributie van gas. In deze verdeelkasten zit zeer kwetsbare apparatuur. Als deze apparatuur niet goed meer werkt betekent dit dat de verdeling van gas in gevaar komt. Met behoorlijk wat gevolgen van dien. De gasverdeelkast die op zoveel plaatsen staat is dus van groot belang. Wat zijn drie voordelen van een gasverdeelkast?

1. Op maat gemaakt

Zador levert gasverdeelkasten standaard van RVS 304. De verwerkingsmogelijkheden van deze RVS- soort zijn divers en het materiaal is sterk. Optioneel kunt u een keuze maken uit andere materialen. De kasten worden afgewerkt met een poedercoating die de buitenkwaliteit nog meer garandeert. Dit maakt dat de schakelkasten buiten uitstekend te plaatsen zijn. De kasten zijn verkrijgbaar in verschillende RAL-kleuren. ZADOR produceert diverse buitenkasten in verschillende maten en uitvoeringen waaronder de gasverdeelkast, de kantelkast of het kasstation. Wanneer u specifieke aanpassingen wenst of u heeft kwaliteitseisen op het gebied van inbraak, temperatuur- en vochtregulatie is dat vaak mogelijk. De kasten zijn vaak volledig op maat te maken voor de specifieke oplossing die u zoekt.

2. Goede bescherming

Gasverdeelkasten staan, zoals gezegd, in de buitenlucht en hebben flink wat te verduren. Regen, wind maar ook felle zon vormen een flinke aanslag op een buitenopstellingskast. Ze worden langdurig blootgesteld aan diverse weersinvloeden en daar moeten de buitenkasten tegen bestand zijn. De inhoud van de kasten is kwetsbaar en zeer kostbaar. Bescherming hiervan moet dan ook optimaal zijn. Ze staan in de openbare ruimte dus naast weersomstandigheden moet rekening worden gehouden met vandalisme. Een elektrakast die buiten staat moet zo sterk en beveiligd zijn dat deze zijn doel, bescherming van de apparatuur, niet verliest. Zador kan gasverdeelkasten voorzien van anti-wildplak of anti-graffiti afwerking om vandalen geen kans te geven. Bovendien kan de gasverdeelkast uitgerust worden met verschillende opties zoals verwarming of airconditioning die ervoor zorgen dat u de temperatuur van de schakel- en installatiekasten kunt regelen.

3. Oog voor duurzaamheid

De gasverdeelkasten worden gemaakt van RVS 304 . RVS is een van de meest duurzame materiaal en de productie ervan is steeds minder belastend voor het milieu. RVS is zo duurzaam omdat het in grote hoeveelheden wordt gerecycled. Roestvast staal wordt als grondstof gebruikt voor tal van producten. Dit maakt dat dit materiaal bijdraagt aan de duurzaamheid van deze producten en dus van het milieu. Restmaterialen kunnen vaak hergebruikt worden. Bovendien is RVS slijtvast en onderhoudsvrij.

Heeft u vragen naar aanleiding van bovenstaand artikel en wilt u meer informatie over gasverdeelkasten of andere buitenopstellingkasten? Of wilt u meer weten over andere toepassingen van RVS? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag en denken met u mee!