De voordelen van RVS schakelkasten, wij zetten ze voor u op een rijtje

09 februari 2017

Binnen veel verschillende sectoren komen we ze vandaag de dag tegen; rvs- schakelkasten. Zowel binnen de telecommunicatie als in de elektrotechniek en infrastructuur, kan het nodig zijn om bepaalde techniek goed te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Roestvaste schakelkasten bieden in zo’n geval een duurzame en degelijke oplossing. Maar waarom kiezen steeds meer partijen voor rvs? In dit artikel zetten wij de voordelen van rvs-schakelkasten voor u op een rijtje!

Veilig tegen vandalisme en andere gevaren

Met rvs-schakelkasten bent u er zeker van dat de inhoud van uw kasten goed beschermd zijn tegen allerlei invloeden van buitenaf. Vandalen moeten namelijk van goede huizen komen willen zij serieuze schade aanrichten aan een roestvaste schakelkast. Ook zijn de kasten gemaakt op weerstand tegen extreme weersomstandigheden zoals: sneeuw, hagel, onweer en vorst. De kasten zijn daarnaast inbraakwerend en kunnen aanvullend voorzien worden van anti-wildplak of anti-graffiti coating.

Duurzaam

Naast de hoge mate van veiligheid die rvs biedt, is een ander voordeel dat het erg duurzaam is. Door de steeds strenge wet- en regelgeving waaraan productieprocessen moeten voldoen, daalt de mate waarin de productie van rvs belastend is voor het milieu. Tegelijkertijd is het zo dat rvs-schakelkasten door het gebruik van hoogwaardig materiaal erg lang mee gaan. De kasten zijn vaak wel tientallen jaren lang te gebruiken en zijn tevens zeer onderhoudsarm. Zo heeft u er dus weinig tot geen omkijken naar!

Passend in het straatbeeld door op maat service

Een derde voordeel is dat de schakelkasten geheel op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor zit u niet langer vast aan de standaardmaten waar u rekening mee dient te houden maar bepaalt u zelf de grootte van uw rvs-schakelkast. Ook het uiterlijk en de kleur van de kast is door u zelf te bepalen. Hierdoor kunnen de rvs-kasten aangepast worden aan het straatbeeld waarin zij geplaatst worden, waardoor ze opgaan in de omgeving. Onze eigen ontwerp- en productieafdeling draagt hiervoor de en zorgt samen met u voor een optimaal resultaat.

Bent u op zoek naar een leverancier of producent van rvs-schakelkasten? Dan bent u bij ons van Zador aan het juiste adres! Wij zijn al jaren dé specialist op het gebied van ontwerpen, produceren en plaatsen van rvs-schakelkasten en kijken graag wat we voor u kunnen betekenen. Voor vragen en/of meer informatie kunt u daarom altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder!