Werkmateriaal opbergen: 3 manieren om dit veilig te doen

12 april 2018

Waar gewerkt wordt, maken mensen gebruik van de juiste werkmaterialen. Of dat nu in de keuken is als kok, of als chauffeur op een vrachtwagen of als technisch bemanningslid op een boot. Hoewel deze beroepen veel van elkaar verschillen, hebben ze met elkaar gemeen dat ze gebruik maken van werkmateriaal waarmee ze hun werk doen. Dit materiaal kan gevaarlijk zijn bij verkeerd gebruik. Bovendien is het vaak kostbaar en moet het dus op de juiste manier worden opgeborgen. Met RVS is het mogelijk om veilige, duurzame en stijlvolle opbergmogelijkheden te creëren. Wat zijn de mogelijkheden om uw werkmateriaal veilig op te bergen?

Opbergen op een schip

Op een schip is het belangrijk dat de werkmaterialen goed en overzichtelijk bij elkaar worden gehouden als u ze niet gebruikt. Veiligheid speelt daarbij een belangrijke rol. De deining van het water en de verschillende mensen die aanwezig zijn op een schip kunnen een risico vormen als het gereedschap niet juist is opgeborgen. De productengroep voor de maritieme sector is divers en bestaat onder meer uit omkastingen voor regelsystemen, scuppers en gepolijste haken voor fenderhooks voor zeilboten en jachten. Dat laatste is belangrijk zodat touwen goed kunnen worden opgeborgen. Goed opbergen vermindert het risico op struikelen en is dus veiliger. Maar RVS is ook zeer geschikt om toe te passen in opbergkisten en kasten aan boord. RVS is een duurzaam metaal en gemakkelijk te verwerken en op maat te maken. Bovendien kan het zo gemaakt worden dat de werkmaterialen alleen toegankelijk zijn voor de mensen die daar mee kunnen en mogen werken.

gereedschap opbergen schip

Opbergen in een vrachtwagen

Een vrachtwagen heeft een beperkte ruimte om werkmaterialen op te bergen. Een RVS vrachtwagenkist kan de oplossing zijn om gereedschap of ander werkmateriaal zo op te bergen dat ze makkelijk en snel te vinden zijn. Een RVS opbergkist kan daarvoor zorgen. Deze kan voor diverse toepassingen gemaakt worden en gemonteerd worden op of in de vrachtwagen. Bovendien is de inhoud voldoende beschermd tegen invloeden van buitenaf. RVS opbergkisten worden door Zador op maat gemaakt. Dankzij het maatwerk kunnen de kisten op verschillende plekken worden geplaatst. Denk hierbij aan de volledige lengte van de vrachtwagen of achter de oplegger. Natuurlijk is het ook mogelijk om RVS vrachtwagenkisten voor in de cabine te maken. Het is maar net waar u de kisten voor wilt gebruiken en wat de vrachtwagen qua plek en ruimte te bieden heeft. De RVS vrachtwagenkisten kunnen worden gemaakt in kleine en grote oplages.

Opbergkist vrachtwagen

Opbergen in de keuken

RVS wordt als materiaal ook steeds vaker gebruikt in keukens. Niet alleen in de horeca maar ook juist in keukens in woningen. Het is hygiënisch, RVS is goed schoon te houden. De uitstraling van RVS in de keuken is industrieel. Maar omdat RVS goed samengaat met bijvoorbeeld hout of natuursteen zijn de mogelijkheden groot. Een keuken op maat met RVS als basismateriaal is zeker een goede optie. Opbergplanken en kasten zorgen ervoor dat werkmaterialen veilig kunnen worden opgeborgen. RVS is magnetisch dus messen kunt u daaraan vast maken als u ze wilt opbergen maar er toch gemakkelijk bij moet kunnen. De strook van RVS komt dan op een juiste hoogte zodat werk veilig en efficiënt gedaan kan worden. Zador heeft inmiddels flink wat ervaring met RVS maatwerk voor keukens en kasten.

RVS maatwerk keuken

RVS biedt veel mogelijkheden om de juiste oplossingen te maken om werkmaterialen in diverse sectoren goed op te bergen. Heeft u ideeën of specifieke wensen voor producten (op maat) en wilt u de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact met onze specialisten! Wij helpen u graag verder.