Met welke metaalbewerkingsmachines werken wij?

15 april 2020

Als totaalaanbieder in de metaalwaren, beschikken wij van Zador over een breed uitgerust machinepark, waarbij we alles onder een dak de klant kunnen bieden. Van ontwerp tot ontwikkeling tot vervaardiging van een gepoedercoat product. In dit artikel vertellen wij u graag meer over ons als metaalbewerkingsbedrijf, ons machinepark in Dordrecht en onze certificeringen.

Metaalbewerkingsbedrijf Zador

Wij van Zador zijn al meer dan 70 jaar actief als metaalbewerkingsbedrijf in Dordrecht. Net na de Tweede Wereldoorlog begonnen als een producent in afvalbakken. Rond het jaar 2010 hebben wij onze koers verlegd en zijn we ons gaan inzetten op groei als totaalaanbieder in de metaalwaren, waarbij de focus op projectmatig en hoogwaardig werk van kleine tot middelgrote series ligt. In de tussentijd groeide ons assortiment net als ons volume. Waarom kiezen klanten juist voor ons? Tijdens de ontwikkelingsfase denken wij graag mee met ze mee. Bovendien beschikken wij over voldoende engineering mogelijkheden en engineering capaciteit. Doordat ons machinepark breed is uitgerust – alles onder een dak: ontwerp, ontwikkeling en productie – zijn wij sterk in het maken van eindproducten.

Ons machinepark in Dordrecht

Hoe ziet het machinepark van een bedrijf in staalbewerking er dan uit? Wij beschikken over CNC gestuurde machines die volgens de zogenoemde CAD-CAM methode produceren. Hierdoor verloopt de productie efficiënt en betrouwbaar. Ons machinepark is veelzijdig en biedt ons tal van productiemogelijkheden, waaronder CNC kanten en walsen, lasersnijden en zagen. Voor wat betreft CNC kanten en walsen, hebben we twee Durma kantbanken. Deze hebben een lengte van drie meter en een tonnage van 175 ton. Dit houdt in dat wij daarmee materialen tot 5 millimeter dik kunnen zetten over deze lengte. Als het aankomt op lasersnijden, werken we met een CO2 lasersnijmachine.

Wij hebben hiervoor geïnvesteerd in een nieuwe Bystar 3015 4KW, waarmee productiemogelijkheden met betrekking tot maximale plaatafmeting -en dikte, en productiesnelheid kunnen worden vergroot. Om metaal te kunnen zagen, werken we met een nieuwe volautomatische lintzaagmachine. Wij merken namelijk een groei van het aantal producten die we leveren in de zorgsector. Met deze metaalbewerkingsmachine kan de doorloopsnelheid toenemen en de nauwkeurigheid gewaarborgd blijven.

De certificeringen van een staalbewerkingsbedrijf

Al vanaf 1997 produceren wij onder certificeringen, waarvan een van de certificeringen de ISO 9001 is. De ISO 9001 is een norm waarbij er eisen worden gesteld aan het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie. Voor onze organisatie houdt dat in dat de beheersing over de interne processen zich uiten in een kwalitatieve en efficiënt werkende ontwikkelingsafdeling, werkvoorbereiding en productie. Ons doel hierbij is flexibiliteit en leveringsbetrouwbaarheid voor u als onze klant. Behalve de ISO 9001 zijn we ook ISO 14001 gecertificeerd. De ISO 14001 is een internationaal geaccepteerde standaard waarbij er eisen worden gesteld aan het milieumanagementsysteem van een organisatie, om zo een passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te garanderen. Behalve goed ondernemerschap op het gebied van welzijn en respect voor mens en maatschappij, focussen wij ons ook op activiteiten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu.

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij informeren u graag naar de mogelijkheden.