Zador behaalt certificaat Dekra IP 65 test voor stof- en waterdichtheid!

13 september 2017

Zador is al ruim 70 jaar actief in de metaalwaren. Ooit begon Zador als afvalbakkenproducent net na de WOII. Het assortiment groeide door de jaren heen evenals het volume. Rond 2010 heeft Zador zijn koers verlegd en is het zich gaan richten op de groei als totaalaanbieder, met hierbij de focus op projectmatig en hoogwaardig werk van kleine tot middelgrote series. Naast ISO certificeringen heeft Zador onlangs het certificaat Dekra IP 65 behaald!

Stof en waterdichtheid test goed doorstaan

Door de uitbreiding van het assortiment en de werkzaamheden van Zador is het machinepark ook uitgebreid. Met name de CO2 lasersnijmachine en de lintzaagmachine zijn machines die bewerkingen kunnen doen waarmee Zador de productiemogelijkheden flink heeft vergroot. Het snijden, zagen en boren zijn bewerkingen die een zekere mate van stof- en waterdichtheid van de behuizing van de machine vereisen. Zador heeft de machines laten testen. De machines die Zador gebruikt zijn goed door de testen van Dekra gekomen. Dekra is een organisatie die zich bezig houdt met veiligheid, onder meer veiligheid op de werkvloer. Zij zijn aangewezen om testen op diverse gebieden te doen, waaronder op veiligheidsgebied. Ook verstrekken zij een aantal certificeringen. Onder meer dus het certificaat Dekra IP65, dat Zador onlangs heeft behaald.

Wat houden de tests in?

Bij een stoftest worden de machines in een grote stofkamer getest. Dankzij de uiterst geavanceerde technologie die voor de testfaciliteit is ingezet, circuleert stof door de kamer en kan zo nodig onder- of overdruk tot stand worden gebracht. Voor het testen op waterdichtheid worden de machines in een speciale kamer aan verschillende vochtigheidsniveaus blootgesteld, variërend van licht sproeien tot een krachtige waterstraal uit een brandslang onder hoge druk. Tot slot wordt de behuizing geïnspecteerd om te controleren of er stof of water is doorgedrongen. De producten die deze tests met succes doorstaan, ontvangen het certificaat.

Goede arbeidsomstandigheden medewerkers

Zador hecht belang aan goed personeel. Immers, zonder de juiste mensen is het moeilijk om een perfect product te leveren aan de klanten. Het feit dat Zador al zo lang actief is en de werkzaamheden alleen maar meer worden uitgebreid, geeft aan dat de medewerkers op de juiste plek zitten. Goede en plezierige arbeidsomstandigheden staan bij Zador hoog in het vaandel. Een goed en veilig machinepark draagt daar aan bij. Vandaar dat wij trots zijn op het behalen van het Dekra certificaat IP65.

ISO certificaten

Zador is ook ISO gecertificeerd. Onder meer al vanaf 1997 verloopt de productie onder ISO 9001. De beheersing over de interne processen uit zich in een kwalitatieve en efficiënt werkende ontwikkelingsafdeling, werkvoorbereiding en productie met als doel flexibiliteit en leveringsbetrouwbaarheid voor onze klanten. Naast dit kwaliteitskenmerk is Zador ook ISO 14001 gecertificeerd. Met het MVO beleid dragen wij duurzaam ondernemerschap uit. Naast de focus van goed ondernemerschap op het gebied van welzijn en respect voor de mens en
maatschappij, maakt Zador zich hard voor activiteiten die een positieve bijdrage voor hebben op natuur en milieu.

Heeft u een vraag naar aanleiding van dit artikel of over één van onze diensten? Of wilt u weten wat de mogelijkheden voor staalbewerking voor uw bedrijfspand zijn? Neem dan gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder.